[開箱] 新年 新玩具 Klipsch X11 [開箱]

話說對 535 都用左差唔多4年...條號角都用左2年半差唔多3年..
本身想換線好耐了....其實已經睇中左 whiplash. 但成2K幾一條. 諗左我成個聖誕...
諗緊既期間......

!!!

X11 減價即時比銀買左, 因為x10 名氣問題...

因為11月美國買D 衫仲塞緊起 USEX 既關係(成個幾月喇_DLLM)
所以今次轉用貴價野. 由集運俾錢到我手. 3日KO= =

真係快.

開箱..完

showoff (自用一隻. 其他放售)

正面 close up

side shot

back side

open box.

accessory (勁少囉)

accessory 2 , 真係得咁少, 失望

正身, 好細好輕, 好流

試聽時間...XD
因為小弟唔係專業人士, 又冇靚PLAYER, 所以大家聽下就算了

0 hr runin X11 vs 4yrs runin 535+號角  
Player : DX90

第1首

歌神 張學友 醒著做夢 24Bit 3. 你說的 (Rip from Blueray)

只能說有D失望, 可能我期望太高.

人聲:暗,比535後
齒音:少過535
BASS: 有量冇質, 但比535好
分析力差: 一pat 野

聽左唔夠10秒, 下一首

第2首

謝-安琪 - 謝-安琪 我們都被忘了

一開聲 : 我想喊. 真係好毒. 終於知道點解 上年X10 D人又吹又成....
人聲: 以0HR runin 黎講, 真係好正, 用左4年既 535 都唔及佢, 好有感染力, 冇 terms 唔識形容, 總之而家長 loop 緊呢隻 album...
齒音: 比535少, 收尾好圓好滑
分析力: 對比 535 真係差咁D, 不過0runin, 算係咁, 而家比 215 好
bass: 量真係高過 535, 質都比535好, 但整體BASS 量唔高, 對我唔好BASS既已經好夠

OverAll
如果鐘意人聲, 尤其女聲既, X11 我覺得真係唔錯, 加埋呢個價位真係正.
女聲有感染力, 收尾好圓好滑, 但分析力算一般, 可能 single driver. 但我諗我應該會暫時雪藏 535 /.\ POOR
另外加上真係好輕身, 帶左好似冇帶XD, 唯一問題係線太軟, "聽診"?? 問題都幾勁,
不過我相信我會搵人改做 CM / MMCX 插XD
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

SHIT....岩岩用 HUD_MX1 USB DAC 聽 謝-安琪....
分析力好幾皮.....我諗 50 Ohm 真係唔易推....

DX90 POOR GUY...

好想知 X10 同X11 差幾遠...
已有X10

好想知 X10 同X11 差幾遠...
已有X10
victorsausau 發表於 2015-1-2 22:41

冇X10 , 比較唔到..
我諗應該分別唔大...

我前後用過兩隻 X10 X11 就無試過, 呢隻阻抗應該係幾高, 落 AMP 係會好聲好多, 人聲會前番唔少.  呢隻應該都要煲番3幾百粒鐘, 煲好後, 低頻會彈好多, 下潛都會深 D. 如果鍾意甜美暖聲, 呢隻會好啱數

我前後用過兩隻 X10  X11 就無試過, 呢隻阻抗應該係幾高, 落 AMP 係會好聲好多, 人聲會前番唔少.  呢隻 ...
countryboy 發表於 2015-1-3 12:54

而家長 runin 緊XD
Ching ,知唔知邊度可以改 CM/ MMCX MOUNT ?

師兄,你幾多錢買?
我一直用X10
用左番唔到轉頭,載黎聽歌,耳仔無壓力

而家長 runin 緊XD
Ching ,知唔知邊度可以改 CM/ MMCX MOUNT ?
beacher 發表於 2015-1-3 16:12

唔好改,我好耐之前見過有人話改左之後 d 聲唔同曬。

師兄,你幾多錢買?
我一直用X10
用左番唔到轉頭,載黎聽歌,耳仔無壓力
ET2002 發表於 2015-1-3 18:51

Usd  120 + shipping xdd
我都估唔到機仔細細都咁正 haaha

唔好改,我好耐之前見過有人話改左之後 d 聲唔同曬。
countryboy 發表於 2015-1-3 18:58

Poor 咁你對x10 死d 咩?