[測試] 3M EMI Absorber AB5050S

很久以前就見台灣p900 cas派玩3M 吸波,最近極聽群都開始燒到呢範
剛好攪團購,於是就試著入了一米
只隨便地貼在專機的機蓋上,已經感受到明顯的變化
更鮮活通透,服了!

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 1# darkfrank

有冇將專機駁地盒?效果都唔錯

回覆  darkfrank

有冇將專機駁地盒?效果都唔錯
mike1981 發表於 2015-1-12 21:14

有,我試驗結果係PC機殼同主板&所有硬件隔離(拆主板檔片、pcie檔片包膠、主板同硬盤螺絲上小紅墊片),只留主板中間螺絲位單點連接機殼同地盒

回覆 3# darkfrank

咁我又無咁精準 我只係case 有螺絲位上得實就算

mike1981 發表於 2015-1-12 21:22

pc機榖單點接地都係台灣玩先,我地試過唔同接法聲音都有分別
機殼全隔離拉一條地線接電源地、中間單點接主板螺絲又或者直接接地盒,表現都唔同
甚至墊材用小紅片或者塑膠螺絲都會有影響

更新一下機內貼法

RE: 3M EMI Absorber AB5050S

mike1981 發表於 2015-1-12 21:22

傳聞 mike 兄喺音箱(香港叫喇叭) 超高手! 咁點解你唔去跨國公司度做,搵真銀? 反而喺物流度獻世呢?  

my 2 cents

因為少左雜訊聲音會變好左?

傳聞 mike 兄喺音箱(香港叫喇叭) 超高手! 咁點解你唔去跨國公司度做,搵真銀? 反而喺物流度獻世呢?  ...
清明上河圖 發表於 2015-1-20 02:45

無計啦
我又無信心轉行可以搵60萬一年
咁我而家每日準時收工 個個星期有HEAD HAUNT叫我轉工
我咪留多陣lo

你既提議唔錯, 我試下SEND EMAIL 問下KEF, 求其俾百萬年薪我, 睇下有冇得諗?
你知啦, 外國指水高, 同人工都唔夠洗呀