女朋友送 Bose Companion 20 給我..........

買左Audioengine 2 兩年, 主要聽歌, 買前都係度請教HKEPC 師兄們,
GF 冇LALA 買左Bose Companion 20 俾我, 未取貨, 我都未試聽過。
GF 話可以換其他BOSE 產品, (睇過只有Bose MusicMonitor O岩用)
見BOSE 既評界麻麻, 本身對Audioengine 2 都滿意, 好驚BOSE 仲衰過Audioengine 2
有冇師兄對兩款SPEAKER 有心德。

You can just use them as:
Bose C2 - movie & game
A2 - music

有隻A2,依隻bose真係無用,
不過佢低音量多,
有時玩下都好,
GF買無道理賣左佢

我自己用緊Bose MM,
貪佢細,同低音可以細空間用。

我勤你對喇叭無聲都要照擺係倒。

via HKEPC Reader for Android

BOSE 既評界麻麻原因、零售無錢賺
自己就用BOSE打機、睇片

唔好聲都要放係到啦,女朋友送。留返同佢睇戲先用啦。

回復 1 #fung2017

换隻 noise cancelling headphone.

有隻A2,依隻bose真係無用,
不過佢低音量多,
有時玩下都好,
GF買無道理賣左佢

我自己用緊Bose MM, ...
powershing 發表於 2015-2-28 07:34

師兄, 聽歌黎講係未MM 好過C20??

回復 fung2017

换隻 noise cancelling headphone.

sozu 發表於 2015-2-28 11:39

我都諗緊好唔好換QuietComfort® 25消噪耳機, 爬緊文。

http://www.bose.com.hk/?content= ... &product_id=269

師兄, 聽歌黎講係未MM 好過C20??
fung2017 發表於 2015-2-28 11:52

好多REVIEW都係C20好過MM,音場好,
不過MM人聲味精重D
BOSE吾係走HIFI聲,
賣點主要係細,重低音,
電影打機會好D
流行曲都OK。