歐美日系兩聲道前級放大

好似少見有千元級兩聲道前級放大
各位師兄有乜推介

前級放大, 如果國產 TB 大把。

呢期 TB 興 Clone 機

或者可以想下, 買D 日本 Yamaha / Pioneer 110V 前級

前級放大, 如果國產 TB 大把。

呢期 TB 興 Clone 機

或者可以想下, 買D 日本 Yamaha / Pioneer 110V  ...
NOPSS 發表於 15-4-2015 04:21 PM

A/V pre-amp就大把,兩聲道有無介紹?

幾萬以上就有...,難搵

A/V pre-amp就大把,兩聲道有無介紹?

幾萬以上就有...,難搵
mig33 發表於 2015-4-15 16:26

For 2.0 pre-amp, this is for HI FI only. There is no Japaness pre-amp under 10K.

For 2.0 pre-amp, this is for HI FI only. There is no Japaness pre-amp under 10K.
sniperX 發表於 15-4-2015 05:29 PM

咁我慳番d時間,搵極都無

Denon, Teac, Pioneer, Sony, Onkyo, ...

Marantz, Luxman, Yamaha, Accuphase就有,不過萬萬聲

回覆 1# mig33
日系,audio note Kondo 啦。
而家玩得兩聲道前級放大都唔會係普通嘢,仲要日系,千元級應該無行。

回覆  mig33
日系,audio note啦。
而家玩得兩聲道前級放大都唔會係普通嘢,仲要日系,千元級應該無 ...
高登阿伯 發表於 15-4-2015 05:46 PM

我兩台monoblock後級才八千...

唯有去鴨街買二手

俗話話前級調聲,後級出力,所以話前級對音色嘅影響極大,最好都係聽過啱自己先買。

我兩台monoblock後級才八千...

唯有去鴨街買二手
mig33 發表於 2015-4-15 18:00

中古好多揀,但啱價啱心水要慢慢搵,美國d舊款前級都幾好

千元級前級?玩得前後級就對音質有要求,有要求就唔荒平,唔好當hifi係懷舊cheap雞爛聲walkman咁玩先得架