熟日本動畫碟動向的CHING請入 - Studio Ghibli Records

剛執野找到一隻以前很喜歡的一隻動畫remastering soundtrack, 可惜隻碟已經花哂係咁跳線.請問一下有無可以subscribe一D網上音樂服務(類似Spotify)係包含呢個Hi-Tech Series的歌?
此外呢隻碟的音色真係超正, 我從未買過Hi-Fi碟但係覺得呢隻Album可以一戰你的高級音響系統.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

天空之城  正

如果我無記錯呢隻係全部都係電子音樂,何來音色可言呢? 同埋呢隻碟應該唔難搵,買過隻好過啦。

如果我無記錯呢隻係全部都係電子音樂,何來音色可言呢? 同埋呢隻碟應該唔難搵,買過隻好過啦。 ...
joeching 發表於 2015-4-17 22:51

CHING你手頭上果隻係咪同呢隻一樣?

這張完全是地雷來,可以說全個 Hitech series 也是地雷,如上面 ching 說,基本上是 電子音樂版,但聽起來更像是 midi 重制版。

上大型 Hifi 聽就時有音色幫忙,都不太入到耳......

這張完全是地雷來,可以說全個 Hitech series 也是地雷,如上面 ching 說,基本上是 電子音樂版,但聽起來 ...
t1174-3 發表於 2015-4-18 14:52

當年係信和買大概係, 如果有得試聽$220都可以考慮, 不過我唔捨得買番黎連包裝都唔拆...

我有呢隻。同其他C-hing一樣,我覺得hi tech系列係最唔好聽嘅。買完覺得瀨咗嘢
如你有興趣我可以分享俾你。

我有呢隻, 買完覺得瀨咗嘢

我想聽同系列的其他碟多D, 會唔會都係咁瀨嘢

當年係信和買大概係, 如果有得試聽$220都可以考慮, 不過我唔捨得買番黎連包裝都唔拆... ...
iamgozilla 發表於 2015-4-18 19:15

早就拆了啦,不過的多會入反那大半個膠袋來保護下。同一系列我有兩三張都中地雷......

CHING你手頭上果隻係咪同呢隻一樣?
iamgozilla 發表於 2015-4-17 23:17

呢隻我有, 但我比較鍾意呢隻多D