我部電視想用藍芽耳機

邊隻藍芽接收器可以用係電視,外接我個有藍芽功能既耳機,唔該可以介紹下嗎?謝謝~~

邊隻藍芽接收器可以用係電視,外接我個有藍芽功能既耳機,唔該可以介紹下嗎?謝謝~~ ...
takeoto 發表於 2015-4-21 11:41

直接咁問,你想用乜野入?
而家大多數的電視output都係3.5MM頭同SPDIF

回覆 2# sunhikari

我部電視係有3.5mm頭,但都有usb接口,想用藍芽接耳機,可以用d咩
唔該哂~~

你應該係搵發射器?
定係你電視己經內置藍芽,想搵接收器

"4.0无损級蓝牙音频发射器"............其實我唔識

回覆  sunhikari

我部電視係有3.5mm頭,但都有usb接口,想用藍芽接耳機,可以用d咩
唔該哂~~ ...
takeoto 發表於 2015-4-21 12:47

你好似成個概念搞錯晒
但有人比左提示你.......唔講咁多了

你應該係搵發射器?
定係你電視己經內置藍芽,想搵接收器

"4.0无损級蓝牙音频发射器"............其 ...
1號閒人 發表於 21/4/2015 13:13

我電視冇內置藍芽,只有usb同3.5mm接頭,而家想用藍芽耳機黎接收電視既音頻,應該係接收器定發射器

我電視冇內置藍芽,只有usb同3.5mm接頭,而家想用藍芽耳機黎接收電視既音頻,應該係接收器定發射器 ...
takeoto 發表於 2015-4-21 13:40

"4.0无损級蓝牙音频发射器"電視機用的............其實我唔識

係藍牙發射器,插電視3.5mm headphone output, 發藍牙訊號。
我而家正用緊來看電視。
邊隻藍芽接收器可以用係電視,外接我個有藍芽功能既耳機,唔該可以介紹下嗎?謝謝~~ ...
takeoto 發表於 2015-4-21 11:41

係藍牙發射器,插電視3.5mm headphone output, 發藍牙訊號。
我而家正用緊來看電視。

...
alhtc 發表於 23/4/2015 00:04

ching有冇相睇睇,係邊度有賣,幾錢?唔該哂

發射器我用呢隻,平平地但效果唔錯。

查看宝贝:包邮 蓝牙发射器 3.5mm 无线连电视电脑 A2DP立体声高保真超薄 http://tb.cn/y0AVXAy