很多新手問題

請問書架喇叭同迷宮喇叭有咩分別?
迷宮喇叭低頻較重?
有源喇叭同無源又有咩分別
光纖出同USB出有咩分別呢?

感謝回答

回覆 2# hiufei

咁請問同usb出有咩分別啊
唔該哂CHING

嘩,你真係好新手喎~~
有源喇叭同無源又有咩分別<----------分別在於有無內置擴音器.
全部問題,GOOGLE一下便可以啦~~

(哈哈,我又賺一分了)

回覆  hiufei

咁請問同usd出有咩分別啊
唔該哂CHING
vbnghy10 發表於 2015-5-9 09:58

為左想賺多一分,又呃多一條先~

USB DAC原本設計畀NOTEBOOK用,因NOTEBOOK內部音質扞擾太利害.

嘩,你真係好新手喎~~
有源喇叭同無源又有咩分別
1號閒人 發表於 2015-5-9 11:45

我有google嫁,Ching   
D分係咁賺先開心ma,又益到人
我見平既DAC多數都係得USB IN,所以我先好奇問下

我有google嫁,Ching   
D分係咁賺先開心ma,又益到人
我見平既DAC多數都係得USB I ...
vbnghy10 發表於 2015-5-9 12:22

我部PC的因EAR PHONE插座接觸不良,
所以都剛剛訂左USB DAC+內置耳機放大器,
純粹係可以USB取電,不需再要外接電源

正面圖

背面圖
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我部PC的因EAR PHONE插座接觸不良,
所以都剛剛訂左USB DAC+內置耳機放大器,
純粹係可以USB取電,不需 ...
1號閒人 發表於 2015-5-9 12:38

其實連電腦既DAC,可唔可以長時間開住嫁?

其實連電腦既DAC,可唔可以長時間開住嫁?
vbnghy10 發表於 2015-5-9 16:50

別擔心!!
人在,電腦在~

其實電器產品,多數係電容乾水,
長開三~五年壽命好正常.

靚零件又另計....不過,我唔捨得囉

回覆 9# 1號閒人

唔該哂CHING答左我咁多問題