最近買左HiVi惠威 D1080-IV 感覺唔差

HiVi惠威 Swans D10180-IV
PC SOUND 卡:  Sound Blaster Z
34W RMS

以聽KPOP 廣東英文為主..我覺得立體感很強音色通透,高頻就細膩
聽女聲時有強烈的質感和形體感 Bass 好有質感 下潛不是很深但彈性好好

HiVi惠威 Swans D1010-IV
PC SOUND 卡:  Sound Blaster Z
34W RMS
相後補
聽女聲好好 三頻都唔錯表現
但覺 ...
vicente504 發表於 2015-5-13 09:30

出到第4代?
HIVI係幾好

好多唔知
有D 天價喇叭都用HIVI (SWANS)
不過佢低音就難推D

回覆 2# mike1981

中意聽佢中音高音...聽關心妍 泳兒已經覺得好岩自己
    想買耳筒$1500 有介紹?

回覆  mike1981

中意聽佢中音高音...聽關心妍 泳兒已經覺得好岩自己
    想買耳筒$1500 有介紹? ...
vicente504 發表於 2015-5-13 11:42

我用緊個隻好似無得買啦.
大耳牛來

我用緊個隻好似無得買啦.
大耳牛來
mike1981 發表於 2015-5-13 15:57

諗緊AKG K550

HiVi 其實係咩地方既廠? 好似幾抵玩咁....

HiVi 其實係咩地方既廠? 好似幾抵玩咁....
oliver1997 發表於 2015-5-13 18:37

國產
HIVI AURUM就比較耐歷史
新少少有QMS

用緊 唔錯 中高都ok 係低頻差小小 但早兩個月比隻貓咬斷咗條線已經放埋咗一邊冇用好零

搵評測文章D1080 IV好似都唔錯,搞到我想換喇叭
唔知HKD1500樓下既主動式喇叭仲有咩好野呢?
BTW vicente504兄,等你放相

好耐之前已經周不時特價499RMB, 唔經唔覺就快用左2年, 比屋企人用無咩問題, 唯獨是個制係側面不太就手
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊