想買 Subwoofer 請問放櫃面有冇推介 ?

因為個客廳冇位放地下, 只能放電視櫃上(櫃高 40cm)
配 2 隻 Micropod 主要聽歌, 間中睇戲
請問大約 3K 上下有冇推介 ? (單元及氣孔最好向前/側)
因為想買白色, 網上見到:
Yamaha NS-SW200 兩千幾
Cambridge minx x201 三千幾
點睇 ?

唔買原廠sub?

會唔會震到OR(壞)其他電器 個櫃受哂D力

唔買原廠sub?
lnchu 發表於 2015-5-15 17:20

Micropod Sub 好像要四千?好像唔低用
請問Ching 覺得Micropod Sub表現好唔好?

會唔會震到OR(壞)其他電器 個櫃受哂D力
devilcat1 發表於 2015-5-15 17:24

屋企細冇計,所以唔買單元同氣孔向下的囉

屋企細冇計,所以唔買單元同氣孔向下的囉
dcviewjack 發表於 2015-5-15 18:07

我既意思係呢個方案唔咁WORK

我既意思係呢個方案唔WORK 不過你買完試放完就知問題係邊
devilcat1 發表於 2015-5-15 18:22

原來咁,咁如果放梳化隔離,即靠梳化的地下可唔可行?

Subwoofer 點會放櫃   會有諧震 同低頻不能擴散反射

你都係俾撻地佢企啦  角落頭 得架喇

去hifi網買隻2手威力登好過

Subwoofer 點會放櫃   會有諧震 同低頻不能擴散反射

你都係俾撻地佢企啦  角落頭 得架喇 ...
奠老旗合 發表於 2015-5-15 18:41

ching,香港地俾撻地 ,真係R爆頭
借網上張相用下, 我90%同以下呢個case一樣
我個地櫃都係佢咁樣, 但左右冇位, 見佢放台面都得所以想抄下