想問一下有電流電可以點解決......

因為係用一些幾百元的擴音器
而電腦的輸出會有好大的電流聲......
好似主來主vga 頭
因為試過拔左vga 就冇左電流聲了......
但可以點解決? 要用好平好平的方法去解決呢
因為有好多部都係咁要整......
要係電腦下手定係係擴音內加一些過濾咁上下既野?

唔該各位.......困擾左好耐了....

加個大抗阻吾知得吾得

(Sent from EPC Pocket iPhone app)

vga頭;可以試下換vga cable.去華輝買;足料的…

可能gnd 問題

加個大抗阻吾知得吾得

(Sent from EPC Pocket iPhone app)
thomasowen 發表於 2015-6-2 21:26

師兄係點加?
加去邊?電腦定AMP?

vga頭;可以試下換vga cable.去華輝買;足料的…

可能gnd 問題
NOPSS 發表於 2015-6-2 21:30

試過換過幾條VGA了....都係咁.....
但當然唔係咩靚野
但會多數關呢個事的嗎?

1. 你試下吾裝 Case

看下有無聲先?

有電流聲主要是 GND 問題, 但 Mon 飛出來,有可能是 隻 Mon 無接 地線?

看下有無聲先?

有電流聲主要是 GND 問題, 但 Mon 飛出來,有可能是 隻 Mon 無接  ...
NOPSS 發表於 2015-6-3 10:05

但其實配套都好難改的.....
所以我諗多數係用一些野去瀘左呢d電流聲會比容易做
同埋因為我唔識度地接觸好唔好
所以重有冇其他方法較好?

回覆 1# SIFAI

你的困擾好大機是 ground loop 做成. 試下浮起  source 或 M 邊 signal 個地  

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

看下有無聲先?

有電流聲主要是 GND 問題, 但 Mon 飛出來,有可能是 隻 Mon 無接  ...
NOPSS 發表於 2015-6-3 10:05

其實隻mon 點唔接地?
我都唔識睇wo.....
咁我地d插頭唔係三隻腳架咩?
咁唔係已經有地聲?我要拆開mon睇佢有冇地?

回覆  SIFAI

你的困擾好大機是 ground loop 做成. 試下浮起  source 或 M 邊 signal 個地  

...
Botti 發表於 2015-6-3 17:09

但我有d唔明
姐係我要捸返起條地條好夾係amp or 電腦?
amp 的地我可以唔上
但電腦的地線我應線點拔左佢?
同埋如果我拔左地係咪d野漏電就會好危險.......?