[開箱] Linn Skeet 釘墊

好多人都對呢件野評價不一
我自己就買左來玩
的確動態上, 比isoclean是少了一點
如要速度. 低頻要實, 又真係唔好用linn skeet

但如果想有更自然既低頻,
一浸浸的, 弦樂既低頻更自然
又可以考慮下

但分別也不是想像中明顯
比起近日我整的4pin線
性價比又真係差少少

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

多年前我買過六百五十元四粒
黑木尖底釘
的確有些分別
d人聲明顯較突出
像歌寺站離出樂群多两三呎

我自己就買左來玩
如要速度. 低頻要實, 又真 ...
mike1981 發表於 2015-7-22 18:37

呢隻野, 想當年都有試過下...
感覺都係麻麻地, 但就越賣越貴, 唔知而家乜野價呢?

有時間同依個12蚊4件比較下
goodman85 發表於 2015-7-23 21:14

咪高中低音那埋一舊囉... XD
啲天價器材, 只係郁少少野, 都可以有天淵之別!

回覆 1# mike1981

當年朋友讓套我玩,試過放在amp和cd机下面,發覺声音無咁穩定,低频浮左唔結實,都係七百蚊到放番出去。

我自己就買左來玩
如要速度. 低頻要實, 又真 ...
mike1981 發表於 2015-7-22 18:37

當時睇網上評價話linn skeet墊一般般,我就入左新版fe黑墊
用上去個架到低頻係好左既,不過係從無到有既分別,無同其它墊比較過

當時睇網上評價話linn skeet墊一般般,我就入左新版fe黑墊
用上去個架到低頻係好左既,不過係從無到有既 ...
darkfrank 發表於 2015-7-24 20:11

呢隻墊要本身系統Q值好高先用到
如果唔係既個低會好散