香港高級視聽展2015 - 原音精選曲目

今年高級視聽展入場附送嗰張SACD已經公佈曲目, 中文歌貌似係歷年最多

活動網頁: http://www.audiotechnique.com/av_show/hifi_show.htm
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Lpcd製作?唔好掛,cut晒d高音

有sacd揀開始, 我年年都拿sacd~

想知EPC有無業界師兄係度,介紹下有乜荀貨?

Lpcd製作?唔好掛,cut晒d高音
kwongkf 發表於 2015-8-2 11:33

LPCD 既碟,好多都係精選中既精選, 唯一問題係人地話過一段時間會讀唔到, 否則我覺得好聽過原裝CD, 以Alan計, 佢張 LPCD II 精選, 高音清過原裝CD, 聽到柔和D (原裝碟係80年代 Made in Korea, 非西德版)

想知EPC有無業界師兄係度,介紹下有乜荀貨?
mig33 發表於 2015-8-4 21:09

我唔係業界,純分享
    http://www.audiotechnique.com/av ... howguide_100dpi.pdf

LPCD 既碟,好多都係精選中既精選, 唯一問題係人地話過一段時間會讀唔到, 否則我覺得好聽過原裝CD, 以Al ...
kinghung 發表於 2015-8-6 14:21

LPCD最緊要買返嚟即RIP,幾年前買咗幾隻,多手仔,Beyond,盧冠廷,三隻後來都Read唔到, sosad. 依家quality 有冇好啲?

LPCD 既碟,好多都係精選中既精選, 唯一問題係人地話過一段時間會讀唔到, 否則我覺得好聽過原裝CD, 以Al ...
kinghung 發表於 2015-8-6 14:21

哩 d 江湖術士口敏
remaster 唔係係由頭 play 一次就得
要花 n man hours + 好有料 engineer 先汁得好 (重要有好靚母帶)
年年出咁多 LPCDx, 邊有咁多 man hours ?
LPCD 第一代玩用 writer 燒顏色 CDR, 記得有人講過 CDR 廠名
頭代 LPCD 時聽過, 玩中音厚...人聲, 所以好少出純意樂大棚野  

乜咁岩我隻都係alan tam。當年睇報紙吹到天上有地下冇,傻傻的走去買隻聽,點知伏到不能再伏,完全冇高音,90年代出個d30蚊特價碟仲原音過佢。唔知邊件白痴將母帶高音cut晒然後話direct cut,要cut高音我自己識得cut,唔使你件白痴同我cut。cut高音扮厚聲,不知所謂既垃圾。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

今年有乜新野?
去左好多年,十年如一日......
感覺為搞show而搞