[測試] 老P線,音響騙案?

一講起拉毒辣電用電線,一定有人推薦老P,因為新版pryisman國產云云~
小弟當年新居裝修拉線之時,大熱天時專登搵暈旺角、觀塘先買到兩卷返黎,仲要最正宗Made in Great Britain添
執到寶,又幫到五金佬清舊貨,真係大家都winwin,無得頂

但實際老P線係咪真係咁好聲?相信以前有玩過散線DIY、灌沙、辮織既師兄都好清楚
而最近又成日聽國內朋友講某遠X電線拉專線比起炒作到飛起既倍耐力好聲好多
我心諗國產銅點夠人地正宗外國銅礦揪呀,你點吹都無用,我自己耳聽為實

1mm.、1.5mm、2.5mm、4mm單枝各買D黎試,太便宜無計

D銅質都還可以,但係無下面老P咁滑同有光澤囉,真係好聲?

先整條2.5平方接隔離牛取代同樣2.5單枝老P試試

嗯,結果係。。。
b4

after

為左換埋條拖版總線做4平方X東,連牆插都轉埋美式
我唔敢話佢好好聲到識飛,但係工業線黎講真係好聽過老P唔少囉
老P出面某D鋪頭仲敢當hifi線賣?算吧啦。。。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

飛起左條屎都有應影響喎

其實我真係好想試下3 x 10awg, Cardas, In-Wall AC Power Cable , 不真係太J貴....望下算...

飛起左條屎都有應影響喎
cmlee 發表於 2015-9-6 23:55

我轉美式前,新線連外皮都無扒就咁上MK頭屈機尾插隔離牛去比較我條用左幾年既MS頭編織老P都贏,咁無法啦...

RE: 老P線,音響騙案?

我轉美式前,新線連外皮都無扒就咁上MK頭屈機尾插隔離牛去比較我條用左幾年既MS頭編織老P都贏,咁無法啦. ...
darkfrank 發表於 2015-9-7 00:47

新線未煲都贏。。咁就冇買錯

一講起拉毒辣電用電線,一定有人推薦老P,因為新版pryisman國產云云~
小弟當年新居裝修拉線之時,大熱天時 ...
darkfrank 發表於 2015-9-6 18:16

我想試下ABL 接頭做牆蘇

mike1981 發表於 2015-9-7 16:58

我買左未整

之前都幫fd 整左兩個4位abl拖板

mike1981 發表於 2015-9-7 16:58

用黎用去, 最後都係用返hubbell ig8300/8300red

我買左未整

之前都幫fd 整左兩個4位abl拖板
cmlee 發表於 2015-9-7 17:13

佢個結構硬淨
估唔到你收收埋埋咁多野未整

回覆 1# darkfrank

咁西電線算唔算呢?