350呎的玻璃房玩家庭影院

家人會建造一個350呎的玻璃房玩家庭影院,請問個房的比例係幾多乘幾多最好(長, 闊, 高)?  有無D參考資料。 謝謝。

If I were you, 14 x 25 ft  Height: At least 9 ft.

ref: Just for ref: Not in scale.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 2# 七彩小生
謝謝你的資料

玻璃房如果喺天台要做好防水隔熱, 否則器材好易玩完, 如果喺室內就盡量用木板或磚頭間房, 玻璃要做隔音比較困難, 喇叭上架彈性較少, 厚身靚強化玻璃勁貴~

用玻璃房玩影音?如果真係要有好效果,個價錢唔係普通人願意負擔,但限於環境一定要用玻璃嘅話,盡量唔好有平行面啦,天花同地面,前後同左右,盡量非平行,差幾寸都得,玻璃鑽窿吸音估計香港無乜人識做,而且環境亦未必可以,注意吸音同反射要平衡,不過吸音睇怕都唔易搞,放多D植物幫手反射啦,尺寸就上面師兄個建議係可以嘅,反正盡量唔好有9同18或者12同24,16同24之類呢類整齊倍數嘅數字出現就唔會有太大問題。

回覆 4# ikki55

無計,唔想在客廳搞....

回覆 5# hkwtongme

明白!

回覆 2# 七彩小生

問了裝修師傅,最多可做16闊x 20長 x 9高,請問可以嗎?

I can say that you should not just follow the "Hifi Golden Rule" from Hifi forum.  e.g. Your worker is hard to determine the inside width.  They always think about the outside edge width. The wall material have width also. Tell your worker about this to subtract this size if you are too concern about this HiFi rule.  The Hifi sound is related to what kind of wall material  also.  I pm my telephone to you.  Tell deeper.  

回覆  七彩小生

問了裝修師傅,最多可做16闊x 20長 x 9高,請問可以嗎?
lookfrance 發表於 2015-9-16 12:53

If the room is only for Hifi, the usage of this room is very limited. Then this room is for only rich man.  Try this. Of course, it is not good for AV.  Balance your interest !
I prefer below:
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊