求2000~3000人聲近頭戴式耳機推薦(另求hd700 rs2e對比)

請問哩個價位有冇咩人聲近既耳機

依加用緊w1000z 但係聽有d歌人聲有d遠

另外想問下hd650同hd600比起hd598既配戴

邊個好d 係咪全部都一樣 好似個圈咁罩住
==================================
另求hd700 rs2e對比 聽人聲既話哩2隻邊個好d呢
同埋哩2隻邊個聽錄音錄得唔係咁好既都唔會太差呢

AKG K712 哥日行過用電話試聽左陣 真係堅好聲

我都想知,去HMV試左個Schnxxxxxx , 嘛嘛地。
不過我唔識的!

devilcat1 發表於 2015-9-25 20:38

電話都得

電話都得
118205 發表於 2015-10-3 19:55

就係電話都推得好聲 先覺得佢好聲....... 電話個個有 去試聽下就知龍定鳳

邊度有K712擺出來比人試聽呀?

邊度有K712擺出來比人試聽呀?
小至至 發表於 2015-10-3 23:37

HMV掛

我試係澳門電信試 但我個朋友話香港都好多地方有耳機試 廣告間X成有冇

請問哩個價位有冇咩人聲近既耳機

依加用緊w1000z 但係聽有d歌人聲有d遠

另外想問下hd650同hd600比起hd598 ...
hinoxxxpk 發表於 2015-9-25 16:56

B&O H8 由第一代H6 到幾個月前換咗H8 都好滿意
音質既野好主觀, 我淨係講樣, 其他品牌真係要企埋一邊,
    http://www.beoplay.com/products/beoplayh8#at-a-glance

純粹經驗分享,可能放出黎做Demo日煲夜煲,煲夠左易推d 咪可能直推都好聲。
但係我試過一隻聲ok 的in ear耳機落左amp分別都唔係好多,應該係部分易推的耳機本身潛能有限,不過AKG咁大廠應該可以放心...

我隻Fostex 玩左成年,應該煲左超過200個鐘,依加電話直推d 聲都唔錯幾舒服,就咁帶出街d 人以為我傻的....我心諗你聽過咪知我係咪傻囉

Fostex 邊隻?