電腦-> DAC -> Speaker

有無師兄可以比d意見?
電腦 -> creek 50a -> DALI MENUET
同埋有無師兄可以介紹下邊度買好?
價錢每樣大概幾錢??

creek 50a not dac

回覆 1# lawlaichiu

用Cambridge Audio CXA80 amp啦,有DAC,價比creek 50a平D。都係英國聲(英國設計,大陸組裝)。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆  lawlaichiu

用Cambridge Audio CXA80 amp啦,有DAC,價比creek 50a平D。都係英國聲(英國設計,大陸 ...
sniperX 發表於 2015-10-17 02:23 PM

咩係英國聲???

咩係英國聲???
hardness 發表於 2015-10-17 19:26

即係一般英國amp個種聲音取向,厚D,暖D。

咩係英國聲???
hardness 發表於 2015-10-17 19:26

同倫敦天氣一樣,迷迷霧霧.

即係一般英國amp個種聲音取向,厚D,暖D。
sniperX 發表於 2015-10-17 07:30 PM

玩過Cambridge Audio , Rega, A&R Cambridge, 我唔會用厚暖型容.

玩過Cambridge Audio , Rega, A&R Cambridge, 我唔會用厚暖型容.
hardness 發表於 2015-10-17 20:14

用緊cyrus one,聽落好舒服。c-hing,可試試。早期d機就有,依家d新機無晒英國聲了。

hardness 發表於 2015-10-17 20:14

我未擁有過,以你為凖,講下你感覺可以嗎?

Cambridge Audio : 幼細,有少少偏薄,驅動力唔強,音場偏後3D感幾好。
Rega :驅動力強,空氣感同音樂感唔錯,音場推得比較前,高低音去得盡,但有d粗聲。
A&R Cambridge(舊款)同Rega幾接近,但音樂感更強同無咁粗聲。

via HKEPC Reader for Android