邊度有得down hi-res音樂?

我知mora有,但唔支援香港。要用vpn,唔知點攪。香港有冇邊度有得down hi-res? 我指比錢買歌。thx

giggs1212 發表於 2015-11-27 21:12

支持香港音樂狗衝買咗兩首,但係download百幾MB要五十分鐘。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 3# sniperX

我i-cable 200mb 唔慢

回覆  sniperX

我i-cable 200mb 唔慢
giggs1212 發表於 2015-11-27 23:00

我得8 MB綱上爬。 Anyway, beside of the download speed. 呢個網站真係幾好,sampling rate寫得好淸楚。我用Foobar 2000出,DSD明顯比我隻CD好聲(可能重新remix)。人聲更有肉地,音塲更好。又有得買一首歌,good! Thanks.

Mora可以先買張WebMoney卡充值,然後set個日本proxy或者chrome嘅extension就可以買歌,checkout完之後轉返香港先download就會快返好多

買CD轉唔轉到HI RES架請問???

買CD轉唔轉到HI RES架請問???
fkf 發表於 2015-12-4 18:03

唔得,16bit/44.1kHz點轉都冇用。買file都要睇清楚係唔係真HI RES。八十年代中期至九十年代尾基本上係16bit/44.1kHz為主做母帶,就唔算HI RES。但其間亦有歌手用analogue錄音,個D母帶就做到真HI RES。