手痕痕想自己整個音箱

手痕痕想自己整個音箱玩下,請問各師兄要用咩木版同係邊度買?開窿自己做唔做到定要拎出去比人開

手痕痕想自己整個音箱玩下,請問各師兄要用咩木版同係邊度買?開窿自己做唔做到定要拎出去比人開  ...
cc4321 發表於 2015-12-11 06:57

國內大把做音箱工場
你出圖紙他會跟圖制做自已上淘宝找找

手痕痕想自己整個音箱玩下,請問各師兄要用咩木版同係邊度買?開窿自己做唔做到定要拎出去比人開  ...

You can buy this

http://www.fostex.jp/20151207/7955/

用MDF板,你有咩工具?

國內大把做音箱工場
你出圖紙他會跟圖制做自已上淘宝找找
hon328 發表於 2015-12-11 10:34

佢做好哂運落黎好貴,如果散件咁落黎我不如自己開版

You can buy this
kelkmk 發表於 2015-12-11 16:00

SORRY,對日本野無咩興趣

用MDF板,你有咩工具?
mansiukit 發表於 2015-12-12 23:33

都有開版同刨邊工具,MDF版咩價錢?邊度買到

都有開版同刨邊工具,MDF版咩價錢?邊度買到
cc4321 發表於 2015-12-13 10:40
都係木板行有賣,同佢講千維板,做喇叭最小用6分,買到一寸仲好,價錢貴夾板一D,如果有錢,實木仲正!
好似仲欠開孔工具!
整喇叭箱唔算好難,網上大把片睇,最難係出到好聲,要係分音慢慢攪!

都係木板行有賣,同佢講千維板,做喇叭最小用6分,買到一寸仲好,價錢貴夾板一D,如果有錢,實木仲正!
好 ...
mansiukit 發表於 2015-12-13 16:14

就係最頭痛點開窿,自己開未必夠圓,出邊有無人可以開?但都非常多謝你

就係最頭痛點開窿,自己開未必夠圓,出邊有無人可以開?但都非常多謝你  ...
cc4321 發表於 2015-12-14 09:40
有冇鑼機(收邊機)?