[開箱] Genelec 入門監聽喇叭開箱

由於訂購JBL未能如期分配比我, 臨急臨忙搭朋友單訂購8330, 9日後貨到香港, 再左搬右搬砌套系統出嚟

聲底基本上同8030唔多相似, 經GLM調整後細節、定位等有明顯改善, 唔滿意可人手再調整, 比較適合細小及環境複雜地方使用
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

SPL 用家
師兄有冇睇過呢部
http://www.thomann.de/intl/spl_creon_black.htm
SPL USB 個聲底都係中性+暖 我都有興趣買部比a5x用

SPL 用家
師兄有冇睇過呢部

SPL USB 個聲底都係中性+暖 我都有興趣買部比a5x用 ...
seed0659 發表於 2015-12-20 12:23

呢部新出嘅, 暖聲配監聽喇叭睇戲聽歌都唔錯, 如要減低A5X高音毛刺可配2M以上shield XLR線

呢部新出嘅, 暖聲配監聽喇叭睇戲聽歌都唔錯, 如要減低A5X高音毛刺可配2M以上shield XLR線 ...
ikki55 發表於 2015-12-20 21:16

不如直接D換左A5X佢

呢部新出嘅, 暖聲配監聽喇叭睇戲聽歌都唔錯, 如要減低A5X高音毛刺可配2M以上shield XLR線 ...
ikki55 發表於 2015-12-20 21:16

高聲唔耐聽, shield XLR線<<< 有冇邊隻介紹?

高聲唔耐聽, shield XLR線
seed0659 發表於 2015-12-20 22:57

咩用都無~
我以前用sommer carbokab 225 呢D二端比較保守(糊)既線都唔會有幫助,改變唔到Adam AX系列真係唔太得既事實   

真係鐘意adam聲底,請上compact系列

回覆 6# darkfrank

上ELAC!

咩用都無~
我以前用sommer carbokab 225 呢D二端比較保守(糊)既線都唔會有幫助,改變唔到Adam AX系列真係 ...
darkfrank 發表於 2015-12-20 23:05

compact系列要多D空間先掂..A5X係同價位監聽喇叭中較突出, 你話佢唔好, 可能你巳經升咗level, 達唔到最低要求, 基於價錢..唔代表呢款喇叭出現問題, 否則網上一早嘈到拆天~

高聲唔耐聽, shield XLR線
seed0659 發表於 2015-12-20 22:57

10m 以上用Van Damme Cable Starquad Tour
10m以下用Vovox link protect

最低長度最好2m或以上

compact系列要多D空間先掂..A5X係同價位監聽喇叭中較突出, 你話佢唔好, 可能你巳經升咗level, 達唔到最低 ...
ikki55 發表於 2015-12-21 20:15

呢個講法同話十幾萬日本車唔好叫人買一百萬歐洲車有d相似,係萬元內a5x高音已經最好,你話俾多一倍價錢我就唔敢講(我同時用緊a5x,a7x)

via HKEPC Reader for Android