買左個3.5mm 轉bt dongle

淘仔客服話最好唔好一路叉電一路使用否則會減少電池壽命,但我諗,手機都可以一路叉電一路使用,又唔多聽到有人話會減少電池壽命,大家點睇?

F240K->F320S->F350S

又唔多聽到有人話會減少電池壽命
rebmup 發表於 2016-1-1 10:34

其實時不時都會有師兄話電腦/電話唔好一邊叉一邊用,不過因為實際上影響唔大,所以大部分人(包括我)都唔理會。

買個種冇內置電池嘅

其實點解d電視唔內置bt?

其實點解d電視唔內置bt?

rebmup 發表於 2016-1-1 12:12

生產果批電視嘅公司,會賺小幾拾萬囉

生產果批電視嘅公司,會賺小幾拾萬囉
1號閒人 發表於 2016-1-1 14:05

點解唔係多左功能,賣貴d,賺多幾十萬?我讀書讀得少,Econ 只 拿個A!

點解唔係多左功能,賣貴d,賺多幾十萬?我讀書讀得少,Econ 只 拿個A!

F240K->F320S->F350S ...
rebmup 發表於 2016-1-1 18:05

ECON攞A,好叻喎,
咁可以解釋下東芝電視,以前咁出名,功能咁強,音質又勁,畫質....見人見智......都要執粒嘅?

以我小學程度觀察,
銷路好嘅品牌,加唔加 BT 都有銷路, 除非想玩高級形象賣貴D,但高價貨銷量細,賺唔多
銷路低嘅牌子,加個BT都係無乜人買,咁加左變要賠本了

後補:呢部電視有BT,你會因為佢內置BT而買佢嗎?
http://www.lg.com/hk/tvs/lg-55EG9600

回復 7 #1號閒人

你的知識和邏輯,小弟咁拜下風!

手機賣幾錢,bt dongle賣幾錢?
手機通常有保護裝置,充電就會停充
Bt dongle賣咁平,少個保護一d都唔出奇
客服講得你都咪話唔信

我就試過鴨記買隻ipod shuffle款嘅mp3機長插電播歌
過咗一排再睇,部機爆開咗,原來舊電已經脹咗,部機懶得研究報銷算數