[音箱] [請教] 有兩個無源喇叭, 點用佢聽歌

係咁的. 以前有部MINI HIFI..個Player壞左後, 剩低兩隻各25W 60W input的喇叭, 唔想浪費左佢

請問我最平宜的方法可以點樣用返對喇叭黎聽歌? 見d擴音機都好鬼貴=,="

見有D擴音機OUTPUT有200W*2  , 係咪都一樣可以直插我對喇叭, 會否燒左喇叭?

請推介d平價機俾我, 最好$200-$400 thanks!!

Buy a T-amp. Several hundreds only.

全新就淘宝,舊機去二手網~~

我都有部老爺YAMAHA DSP A2 想放...當年7千蚊,今日都係值幾佰

唔該兩位, 請問大家我搵到個百零蚊的T-AMP

品牌: LEPY乐派    型号: LP-2024   输出功率: 20W+20W

如買呢個去推個25W*2 的喇叭, 會否推唔盡?? 謝謝.

仲見有D output 有100w*2  ... 但仲平d..是否音質會很差?

品牌: LEPY乐派    型号: LP-2024   输出功率: 20W+20W

如買呢 ...
bankband 發表於 2016-1-1 21:22

音響野唔係直接由價錢顯示,而watt大唔代表一定好聲。 如果平野睇岩就買左先算,唔係既話大陸平價野大路DD有雙木三林,hifidiy等等。

如買呢 ...
bankband 發表於 2016-1-1 21:22

要求唔高去淘X,平平地一百蚊人仔有部,用緊呢部人仔99,用12-24V,24V有40Wx2 8歐輸出,推兩個四寸OK
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 3# 1號閒人

好靚仔

回覆  1號閒人

好靚仔
mig33 發表於 2016-1-2 16:31

多謝欣賞

剛剛起淘宝睇到呢件野,如果唔玩ATMOS,古董AMP又可以擺多兩年

要求唔高去淘X,平平地一百蚊人仔有部,用緊呢部人仔99,用12-24V,24V有40Wx2 8歐輸出,推兩個四寸OK  ...
cc4321 發表於 2016-1-2 16:13

我都係用緊呢個

全新就淘宝,舊機去二手網~~

我都有部老爺YAMAHA DSP A2 想放...當年7千蚊,今日都係值幾佰

...
1號閒人 發表於 2016-1-1 14:15

AV AMP係咁,如果你當年買部2聲道AMP, 就唔同晒,分分鐘仲貴過當年個價, 2聲道先係皇道