想買USB線

睇緊下面幾隻 邊隻好定有無其他好推介

GT2 Pro USB B Type
Starlight USB3 STX/1.0m
GT2 USB Cable (Type A-B)
AudioQuest USB Cinnamon 2 (Type A-B)

同埋我見又有USB濾波器/淨化器等等
其實有無幫助??

睇緊下面幾隻 邊隻好定有無其他好推介

GT2 Pro USB B Type
Starlight USB3 STX/1.0m
GT2 USB Cable (Type  ...
rs519 發表於 2016-1-8 18:42

How about Supra USB cable ?

via HKEPC Reader for Android

回覆 1# rs519
"同埋我見又有USB濾波器/淨化器等等,其實有無幫助??"
當然有人話得又有人話唔得,因人而異.
我本人用ifi三寶好耐(買左之後一直用未脫過),我本人覺得改善都幾多,咁有幾多每人不同.
我有用唔代表你有用, 相反我冇用唔代表你冇用.
買之前,我建議你去代理度試下先, 聽到有冇分別和買不買到時ching你自然會有答案.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆  rs519
"同埋我見又有USB濾波器/淨化器等等,其實有無幫助??"
當然有人話得又有人話唔話得,因人而異.
...
KOJI 發表於 2016-1-8 22:55

如果用電腦過絶對有改善,濾咗電腦部份嘅noise已經係兩個世界。我係隔離台見到有人放冇出手,而家有D後悔。

如果用電腦過絶對有改善,濾咗電腦部份嘅noise已經係兩個世界。我係隔離台見到有人放冇出手,而家有D後悔 ...
sniperX 發表於 2016-1-8 23:05

等下一定會再有, 到時就唔好錯過啦~

電腦做 source 的話,建議加隻 jitterbug,人及樂器聲都分隔度好咗

回覆 6# botsang

jitterbug
    用家路過

禁線有無D咩推薦

回覆 8# rs519

用緊GT2 USB Cable

USB濾波器帶來嘅進步應該大過換線。