[石機] 偉良運放

有冇ching知偉良啲muses真定假,啱啱買咗粒02,number係f05,聲就幾靚下,如果係真嘅重想買多兩粒01,thx

有冇ching知偉良啲muses真定假,啱啱買咗粒02,number係f05,聲就幾靚下,如果係真嘅重想買多兩粒01,thx ...
jasonchoi8 發表於 2016-9-4 02:51

外邊muses02一粒3百幾,佢平好多,我唔明佢供應商係邊個,可以咁平,而且opamp點分真假?

所以我都係去最大個間買算

via HKEPC Reader for Android

外邊muses02一粒3百幾,佢平好多,我唔明佢供應商係邊個,可以咁平,而且opamp點分真假?

所以我都係去最 ...
kinghung 發表於 2016-9-4 13:45

其實日本一直賣緊3400yen 1粒
只係出面賣得貴
偉良好似係上年開始有賣muses02
上年係人仔最貴, yen最平既時間
如果係果時入貨
再用tb既低利潤銷售方式賣
賣佢而家個價一D都唔出奇

當然講信心又比得起錢緊係去D大型電子零件網買好
再唔係就直接係日本買

聽到對耳收貨, 你理得佢真定假丫
你驚嘅就買粒真嘅MUSES 02或者8920睇下係咪一樣聲
點解講8920係因為好多假嘅都係響8920上面印字

除左buf03會係tb買之外

我好難會相信tb會買到真opamp

你tb搵opa627 再去RS 睇幾$

E個問題好耐之前都有人話過
信自己耳好過,如果係好聽左
你理佢真定假
話唔定假野有真既9成9功力

其實有冇可能將opamp做老番 抄左佢電路圖出來照印

係就唔錯, 量產627/muses 幾毫子成本粒

偉凉d 野買過兩次 muses02.  佢唔似窮到賣 remark 假野囉。
當然樓主可以同佢短訊下, 問下佢 opamp 邊d  ...
otherphonepc 發表於 2016-9-4 17:16

同佢買過balance pre-amp...
問佢使唔使換op amp... 佢答我唔使,AD797已經係最好