有RCA out的usb 入門DAC多唔多選擇?

RCA in係for 部pioneer player
再經DAC out去喇叭, 本來可以直接由player去的, 但我又想貪圖可以駁埋電腦
out又可以同時駁喇叭 & 耳機 (普通3.5mm)

而見AUNE X1S應該做到我想要的效果
唔知仲有冇其他差唔多價錢的DAC可以都有呢個效果呢? THX

已不一定要rca in

回覆 1# 小子

X1S RCA in 只有HEADPHONE out, 如果您唔介意用HEADPHONE out 就無問題。

回覆  小子

X1S RCA in 只有HEADPHONE out, 如果您唔介意用HEADPHONE out 就無問題。 ...
Jacques 發表於 2016-9-5 16:08

唔太明
佢唔可以RCA in後 RCA out??

唔太明
佢唔可以RCA in後 RCA out??
小子 發表於 2016-9-5 17:32

你想RCA入經過DAC處理之後RCA出?

lio 發表於 2016-9-5 19:05

Analogue入 硬啪上digital 再轉番analogue

Analogue入 硬啪上digital 再轉番analogue
mike1981 發表於 2016-9-5 20:44

別有一番風味

lio 發表於 2016-9-5 19:05

其實只係想將幾樣野駁埋一齊 (2~3樣野入 2樣野出)

回覆 3# 小子
唔可以,RCA IN只可 HEADPHONE OUT

3.5mm Line out->RCA->RCA in->前級

then. 你要既係有PRE AMP function既USB DAC

回覆  小子
唔可以,RCA IN只可 HEADPHONE OUT
Jacques 發表於 2016-9-6 01:59

THX