[膽機] 國產膽機疑問

家陣小弟用緊2千零蚊既石機,未曾聽過膽機既聲,所以想換膽機。
最近係淘寶見到兩款膽機好似好得禁樣
唔知C兄們有咩意見?

汇三贤T-300B胆机

老陈胆机 300B

家陣小弟用緊2千零蚊既石機,未曾聽過膽機既聲,所以想換膽機。
最近係淘寶見到兩款膽機好似好得禁樣
唔知C ...
lkfo415579 發表於 2016-9-22 09:58

俾多少少玩audiospace/melody/dared
起碼壞左香港有得整

淘寶好少少既都要砌

我用緊老陈胆机 300B, so far ok

俾多少少玩audiospace/melody/dared
起碼壞左香港有得整

淘寶好少少既都要砌 ...
mike1981 發表於 2016-9-22 17:00

澳門5知有冇得試...佢D機入門都成皮..好啦利

澳門5知有冇得試...佢D機入門都成皮..好啦利
lkfo415579 發表於 2016-9-22 20:33

Dared 2千幾 3千頭姐
澳門就唔洗諗有得試 市場太細

前膽後石⋯⋯ 買部YS AUDIO前級

前膽後石⋯⋯ 買部YS AUDIO前級
sapphire4890 發表於 2016-9-22 22:05

?...我部AMP係前後都有=.=冇得重用

?...我部AMP係前後都有=.=冇得重用
lkfo415579 發表於 2016-9-22 22:07

唔會⋯⋯多左個pre amp stage姐
前級RCA in, RCA out->int amp(石機)
四千零蚊買住先,遲下有銀再換部純後

如果可以,遲下買埋純後⋯⋯有平有貴TB睇到岩為止
德發地庫 651W都係四叉幾,大大力 CP值好高

btw, 如果你唔使玩平衡,TB膽前都幾多揀...
我想玩平衡膽前,睇過啲價發現YS AUDIO算抵玩

回覆 7# lkfo415579
平平地幾舊水買部 "仿馬7膽前"...
唔岩都係幾舊水,如果覺得膽前石後岩feel就繼續玩落去

再平啲⋯⋯兩舊水 "電子管前級膽緩沖" 自己搵