越獄版Philips BDP-3500今日特價

越獄版Philips BDP-3500今日特價
平日要九百幾
今日六九九人仔
不過保養係一個問題
我屋企前排打雷時
壞咗一部BDP (死Lan + Wifi) + Router (冇咗config) + 電話 (充唔到電) + iPad (充唔到電)...

http://s.click.taobao.com/t?e=m% ... 3_332_1475641663846

己完
變返原來價格

懶人一問,可否用pc 抄 iso 資料?
otherphonepc 發表於 2016-10-6 11:05 AM

唔太明你嘅問題

部機support GPT
我自己用嚟放ISO隻USB drive 係NTFS
經PC炒落USB drive當然冇問題
不過變返正價了
要九百幾人仔

賣家話可以Samba讀ISO
我本來諗住試呢個function
點知一試發現部嘢死咗Lan + Wifi
尋日搵賣家confirm shipping
我寄俾佢
佢幫我拎去飛利蒲整
整完再寄返落嚟
見佢咁平
買多部
部舊嘅整好之後俾阿媽

之前試過用Android BOX 冇upscale純放大
(粒U根本唔夠力做upscale,如要madVR upscale,粒x86 U都要有返咁上下,TV Box唔好諗~)
睇到一條條黑紋
情況真係慘不忍睹
部千零蚊嘅BD Player / 最平support 1080i嘅DVD player都好好多

而且呢部有DB Menu ...

羅湖有 順wind 速遞, 只准寄貨唔收貨。
otherphonepc 發表於 2016-10-6 11:32 AM

正路嚟講
唔過二千蚊人仔
拎去上自用+有正式發票/收據
係唔駛打稅

但實際上大陸海關可以照叫你打30% - 50%稅
你拎上去唔報被捉到仲麻煩
如當你水貨佬black list你
日後過關可能次次驗屍

另外車錢時間都係問題
我家陣寄上去都係HK$72
要打稅嘅話
可以唔打退貨

部機play DVD / BD 碟冇問題
如果咁唔好彩抽中打稅而稅率好高嘅話
我咪拎返嚟算
但唔駛怕日後過關被驗屍

羅湖順豐我搵我阿媽寄過
星期六係要排隊的
隔嚟嗰間收得平啲
條隊仲長
部機around 1.5KG 大陸寄要約HK$20
冇so

699越埋獄真係平

699越埋獄真係平
tamalemon 發表於 2016-10-6 02:04 PM

平時部機都唔止!
RMB699仲可以用佢優惠卷減多RMB20
即係RMB679

懶人一問,可否用pc 抄 iso 資料?
修正。。。 放隻原裝sacd 落去philips, 想係pc 變隻iso 出黎。 ...
otherphonepc 發表於 2016-10-6 11:05

你想RIP SACD?