發燒友錢好搵, network switch一隻成為320000円

http://www.phileweb.com/news/audio/201701/27/18293.html

日媒最新消息
Audio system專用[M12 GOLD SWITCH] 5 Port network switch, 320,000円 一隻
內付2M長 專用RJ45線兩條, 由於使用專用M12頭, 也只能買原廠專用線

期待香港燒友係其他台開箱

看左成燒友錢好搵, Nintendo switch一隻成為320000円

有次聽2個MK SALES吹水話賣耳機線重好做過賣金鏈

日媒最新消息
Audio system專用[M12 GOLD SWITCH] 5 Port network switch, 320,000円 一隻
內付2M長 專用 ...
deathson666 發表於 2017-1-30 20:37

師兄宜家先知?好多燒友無讀過理科,無基本物理常識,而且廠家加網上水軍搞到音響好似宗教咁樣,最搵錢係配件及線,好多都係心理作用

via HKEPC Reader for Android

根本就係, 係舖見人試線, 2千幾以上個D乜金乜銀線, 你估純金咩, 根本條條聲都唔同, 睇下邊個啱自己心水啫, 對比大部分原裝線, <$1000或者有50%分別, 再上個D可能只有10-15%分別, 當然有部分係心理上$$$ 成份

依家D人成日追24 bit, 32bit dac, 但係我聽過最好聽既dac 係16bit, 係由一位資深發燒友係大陸問廠同佢整

看左成燒友錢好搵, Nintendo switch一隻成為320000円

有次聽2個MK SALES吹水話賣耳機線重好做過賣金 ...
powershing 發表於 2017-1-31 08:41

我都睇錯左

師兄宜家先知?好多燒友無讀過理科,無基本物理常識,而且廠家加網上水軍搞到音響好似宗教咁樣,最搵錢係 ...
kinghung 發表於 2017-1-31 09:32

心理作用...師兄一語中的..
網上吹到上天, 再一傳十, 羊群心態...

其實比幾千蚊買線不如幾千蚊買隻再好D 既器材仲好...
好似耳機咁, 條線2000-3000, 比多呢條數已經係第二個CLASS 既耳機....
我聽846 幾年都無換線用原廠果條. 係而家要用4.4mm mmcx 先好肉赤地去換左條sony...

聽野真係好個人口味, 但真係得846 先比到個bass 個回彈性同人聲/高音0岩我聽.... 有得平我都想買平, 唔係UE10pro 死左又停產我都可能買返呢對...

好似耳機咁, 條線2000-3000, 比多呢條數已經係第二個C ...
darkscott 發表於 2017-1-31 15:50

因為生產線材門檻好低,低到一個人都可以生產,而已成本極低,最貴成本我懷疑係請人係網上吹噓多過線材成本,所以市場上一直充斥大量網絡水軍,吹到真係無所不能,但你信一成都死,線材真係只能信朋友及自己聽

好似耳機咁, 條線2000-3000, 比多呢條數已經係第二個C ...
darkscott 發表於 2017-1-31 15:50

師兄我曾經係846用家,之後轉er4s一發不可收拾,er4s高中音極清,之前所有覺得濛濛地既歌立即清晒,低音反應極快,低音量極少但極高質素,所以我連846都賣埋

師兄宜家先知?好多燒友無讀過理科,無基本物理常識,而且廠家加網上水軍搞到音響好似宗教咁樣,最搵錢係 ...
kinghung 發表於 2017-1-31 09:32

當然唔係第一日啦, 唔係點會有人用假/冒牌OPAMP都用到聽出耳油

不過要昆都應該係好似呢D咁, 搶錢搶到正大光明~