新手電腦選擇DAC問題~

想買套DAC放係房用, 主要電腦電話(聽歌睇戲) / PS4用

睇中左 DENON D-M40DAB 同 Teac HR-X101DAB
出去試過, 兩套既聲都唔錯(當然再換喇叭更好), 功能上 TEAC果套有藍牙比DENON果部就有前版面usb輸入

我睇評測DENON D-M40DAB  拎左What Hi-Fi兩年獎, 想問下邊套會好d?
定係買左TEAC AI-301DA呢類再加喇叭?

喇叭可以之後再upgrade
JBL LSR305 / Yamaha HS5  / ADAM A3X / KRK Rokit5 G3
如果想靚bass d 應該買邊款好d? 聽電子音樂多!
唔該晒咁多位!

JBL LSR305

JBL LSR305
man6813 發表於 2017-2-12 16:39

THX!

how about dac?

Yamaha NX-N500 =  HS5 +DAC

我都係主要電腦電話(聽歌睇戲) / PS4用

NX-N500
Yamaha  usb driver 
電話 Yamaha MusicCast  

--------------------
choice2
 TEAC AI-301DA 配AE 1 COMPACT 喇叭都好好聽
  5000 有找玩到 好聲了 

NX-N500
Yamaha  usb driver 
電話 Yamaha MusicCast  

------ ...
waltyuen 發表於 2017-2-13 14:48

NX-N500
電話  藍牙+WIFI
PS4  光纖

小弟有coupon唔想晒, 生活影音/百老滙/豐澤 有$2500 扣...

想買套DAC放係房用, 主要電腦電話(聽歌睇戲) / PS4用

睇中左 DENON D-M40DAB 同 Teac HR-X101DAB
出去試過 ...
pangbi 發表於 2017-2-11 13:26

Mini HiFi 天龍比較好

小弟有coupon唔想晒, 生活影音/百老滙/豐澤 有$2500 扣...
pangbi 發表於 2017-2-13 17:47

AVLife  有埋喇叭揀 唔會浪費左

Pioneer XC-HM82-K 網絡播放 CD 微型組合 + JBL Studio 220 書架式喇叭

我見做緊promote, 呢套又如何呢?