(求救)Sony WM1A用家請進

想問下各用家部機聽一陣(大約30mins)
跟住熄機, 機身會否有“達”一聲?
(不是耳筒傳出, 是機身發出)
因為都細聲, 但哄個頭埋去會聽到

麻煩各位大佬

跳火?
係咪次次都有?

想問下各用家部機聽一陣(大約30mins)
跟住熄機, 機身會否有“達”一聲?
(不是耳筒傳出, 是機身發出)
因為都 ...
onioncake 發表於 2017-2-20 20:15

之前用既DX50 , DX80 開關機都有咁既問題
好似係入面d電元件充電/放電時 有聲響

正常,唔需要擔心

WM1系列係balance輸出電路用咗個機械式斷電relay,唔郁部機到時到後佢會自己跳一次,所以會得得聲。

係次次都有的。。。
好驚

回覆 4# nanaholic
找到了, 多謝師兄的專業意見, thx a lot

http://helpguide.sony.net/dmp/nw ... s/TP0001154029.html

好驚要重頭煲過架機。。。
(現在先得30幾個鐘)

咁問下各位大佬, 如果想架機襟玩D
我應該抆左耳機插頭先on/off機, 定插住耳機on/off呢?

(現在先得30幾個鐘)

我應該抆左耳機插頭先on/ ...
onioncake 發表於 2017-2-20 20:51

我部機1月23號買入到而家從未熄過,純粹熄mon當熄機。
抆插頭就stop左先

煲機就最好換埋4.4頭先煲,如果唔係就煲2次

(現在先得30幾個鐘)

我應該抆左耳機插頭先on/ ...
onioncake 發表於 2017-2-20 20:51

nanaholic ching講左係relay回位既聲,無事同正常既.
應該抆左耳機插頭先on/off,作用係保護耳機免受開關時既電流損壞耳機.