求取代xs book喇叭, 有無人用緊xs book?

本來用緊對xs book

今日突然發現, 按左開關制, 個喇叭都唔識關閉電源, 睇怕都唔會好得返

所以而家要搵對可以取代xs book的喇叭, 但又唔想換返一樣咁貴的, 最好2千樓下, 有無好喇叭?

可以的話, 最好普通喇叭和usb喇叭各推薦一對

我而家唔敢關閉喇叭個電源, 擔心關左之後, 個開關制無辦法開得返個喇叭, 咁就即刻無喇叭用

有無用家可以幫我試下, 係開住喇叭的情況下, 關閉電源, 再通電之後, 個喇叭係on 定off?

回覆 1# 3ldk
ching, 又唔想換返一樣咁貴的,最好2千樓下,會有無好喇叭?
>它: http://audioengineusa.com/Store/ ... d-Desktop-Speakers.

幾好喎, 有埋內置usb dac, 因為我部機好勁燥音, 所以都想轉usb dac

唔知除左audioengine, 市場上仲有無其他內置有埋dac呢? 搵緊4-5吋

想睇多幾款, 因為根據經驗, 依隻應該都會幾熱, 而我又會係一個夜晚會關冷氣的環境中使用

回覆 3# 3ldk
有, 但不是你標題所寫的"最好2千樓下"

回覆 1# 3ldk

淘寶買隻xs book wireless.... 我岩岩買左隻, 計埋運費 hkd 1950, 應該係堅野
不過唔知點解冇網上d 人講咁有底噪

jbl cm202 唔知掂唔掂

Scansonic S5 around 1800 -  S5 Active 3000

回覆  3ldk
有, 但不是你標題所寫的"最好2千樓下"
KOJI 發表於 2017-2-27 01:31

都唔緊要啦, 有時無得揀的話, 比貴D都要, 例如你依隻audioengine, 我其實係睇緊A5+, 而唔係A2+, 因為A2+仲細過我而家隻4", 我諗應該好難取代到

回覆  3ldk

淘寶買隻xs book wireless.... 我岩岩買左隻, 計埋運費 hkd 1950, 應該係堅野
不過唔知 ...
dj-x 發表於 2017-2-27 01:55

你果隻可唔可以係通電後唔洗按開關就己經係著住機?

回覆 9# 3ldk

冇留意...要返屋企試下, 好似斷電之後 音量會reset
通電之後要按power 才著

可能你個喇叭開關果part hang 左?