[滑鼠] 無段捲動係咪得羅技獨有?

會唔會仲有其他廠牌有呢個技術? 如果無的話,買G500會唔會有鑊氣?

會唔會仲有其他廠牌有呢個技術? 如果無的話,買G500會唔會有鑊氣?
deelck 發表於 19-5-2013 02:36

G500無乜鑊氣既... 要講的話, 就係sensor非置中, 郁cursor既感覺會有少少唔同

G500無乜鑊氣既... 要講的話, 就係sensor非置中, 郁cursor既感覺會有少少唔同
raisin 發表於 2013-5-19 03:04

咁得意@@游標會唔會對唔準先?

deelck 發表於 19-5-2013 03:21

唔會既, 其實我用G500同用其他mouse唔係太覺呢個問題, 只係見過有人咁講, 話會有好大影響 (但更多人係唔覺得有分別)

唔會既, 其實我用G500同用其他mouse唔係太覺呢個問題, 只係見過有人咁講, 話會有好大影響 (但更多人係唔 ...
raisin 發表於 2013-5-19 03:23

多謝C兄意見

deelck 發表於 2013-5-19 03:21

剛開始用要適應下,
只要盡量唔好轉動到隻mouse就冇問題

deelck 發表於 19-5-2013 02:36

另外Gigabyte某D型號都有無段捲動, 可以留意一下

M$ 都有無段捲動,不過應該不等於 flywheel

M$ 都有無段捲動,不過應該不等於 flywheel
CMZ 發表於 19-5-2013 12:36

那我指的是飛輪

用緊MX鍵盤模組,所講既無段捲動即係呢個Smartshift,對小弟黎講係買Mouse既重要因素之一

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊