[鍵盤] 最近想試下玩改keyboard

呢排個人悶悶地, 突然好想玩下改鍵盤
岩岩又上左華強買左d led 同埋用具
第一步可能會拎我隻shine2 黎玩下改led先....
(希望會有成品貼到上黎啦)
之後先可能繼續試玩改軸之類

諗緊遲下成功左, 會唔會買d 平價既鍵盤黎改
所以問下大家, 會唔會有d 玩法/改法建議下

woo~ 我都唔係好識呀~
期待你既作品~ HAHA~

期待ching成品可以比小弟學下野

留名等睇ching 作品

首先要留意電壓, 塊版係唔係可以支援唔同電阻既LED, 定係要粒粒差唔多先可以維持光度...

如果可以隨便配搭, 當然係砌師兄鍾意既pattern啦...

留名看作品!!

呢排個人悶悶地, 突然好想玩下改鍵盤
岩岩又上左華強買左d led 同埋用具
第一步可能會拎我隻shine2 黎玩下 ...
bbqaaq 發表於 2013-5-23 00:31

收左隻NEO 87 想加燈,ching有無心得?
D led幾多V? 係咪3.幾V? THX

死啦你地咁快留哂名睇作品咁, 我好大壓力wor
我應該好快會落手試, 希望我真係成功啦

首先要留意電壓, 塊版係唔係可以支援唔同電阻既LED, 定係要粒粒差唔多先可以維持光度...

如果可以隨便配搭 ...
raisin 發表於 2013-5-23 03:32

唔該提示得我問下我個讀電工既朋友先

jardine 發表於 2013-5-23 09:11

未咁快有心得仲係試玩既階段
其實led 你大多都係預個min v 係2.x~3.x v 左右, 唔同色會有d 差距
最細普通紅色既2.5左右應該推到, 不過你去華強買, 一定係果d 貨黎

死啦你地咁快留哂名睇作品咁, 我好大壓力wor

bbqaaq 發表於 23-5-2013 10:16

咁你出post無人理咪仲無癮

jardine 發表於 2013-5-23 09:11

係咪隻红轴?

KB87本身粒电已经用唔耐, 加燈走电仲快. 同埋你要换ABS透光keycap

大工程