[開箱] NEO 87 競神雙模機械鍵盤 加燈及改有開關燈制完成

NEO 87

全紅燈?

塊板真係得1.7-1.8V炸

可唔可以試試改勁D個tranmitter

全紅燈?

塊板真係得1.7-1.8V炸

可唔可以試試改勁D個tranmitter
monsterz 發表於 2013-5-29 15:52

tranmitter??
定係transmitter
件板出到1.8V左右,要上2V-3V要換零件...
用緊呢隻紅色LED係1.7V-2V

加咗LED之後, 無線模式用到幾耐?

tranmitter??
定係transmitter
件板出到1.8V左右,要上2V-3V要換零件...
用緊呢隻紅色LED係1.7V- ...
jardine 發表於 2013-5-29 16:05

我嘅青轴日, 用紧自己把kb87, 你知啦, 呢件野wireless模式下成日type多左/少左字

諗掂D keycap 未?

加咗LED之後, 無線模式用到幾耐?
raisin 發表於 2013-5-29 16:20

未知,多數吾用無線

我嘅青轴日, 用紧自己把kb87, 你知啦, 呢件野wireless模式下成日type多左/少左字

...
monsterz 發表於 2013-5-29 16:23

你係新板定舊板,新板接收器有V1.0字樣.我件係新板.暫時未有問題,
改左燈後未必用wireless

...
monsterz 發表於 2013-5-29 16:23

ching 你拆開kb,加焊條電線係kb個發射器道,睇下得吾得?

keycap要淘仔搵下

恭喜 師兄挑戰成功
另外 SCROLL LOCK 做燈制ON/OFF  有冇教學@@

未知,多數吾用無線

你係新板定舊板,新板接收器有V1.0字樣.我件係新板.暫時未有問題,
改 ...
jardine 發表於 2013-5-29 16:33

係新板 so sad

恭喜 師兄挑戰成功
另外 SCROLL LOCK 做燈制ON/OFF  有冇教學@@
siufaiping 發表於 2013-5-29 16:46

同求教學

另外, 係咪一定要caps/scroll lock/num lock呢D掣先可以改開關燈掣? 右SHIFT得唔得?