[測試] [KB]平價野沒好野,但會有驚喜嗎?(九方相關)

手上有唔少平價薄膜Keyboard.....剛剛羅曬出黎就順手試下佢地有乜分別

〒Dell SK-8115〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒

首先我覺得好有可能係翻版,新高登樓上.....as you know 你懂的

Keypad表現平凡,九方用家注意了

陰公,四隻制基本都食唔曬,唔洗旨意仲有突出既表現

無論我點禁,WASD都禁唔曬,QWER=OK,ASDF=OK,WASD=Fail

手感又一般.....回彈力弱,痴手既感覺,建議唔好(去果間)買

因為我唔知D人話邊隻8115超好打

〒i-rock kr-6260,價值兩舊水以下〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒

一隻死吹爛吹,吹到自己好勁既一隻爛Keyboard,除左POM真係好禁之外,成隻野都唔合格......

所謂既POM設計,非火山口

另外,大陸係冇呢隻台版賣的,唔知去邊先搵到有倉頡碼既版本

九方用家請當睇佢唔到,除左只能食三個制之外

連續快速輸入會吞左D key

例:我剛剛打 "可能係" 呢三隻字,用Q9 2000版,共輸入 7704 5855 98902

我已經唔係神速打字,7704 5855 98902 打到呢個 "0" 佢食唔到個key,停左係度

直頭好似相機連拍唔夠buffer咁,罷左工hang左機

跟本打幾隻字就斷一斷

自稱遊戲keyboard方向制一般般,打艾爾之光既朋友話有沖突打唔到

WASD正常,一般般不過不失

A-Z區表現比較好

呢隻POM設計,其實D制好鬼好打,打落去輕手,回彈感又強,較靜

但搞乜鬼"類機械式"咁巴閉丫,跟本連基本都未打得穩,PS/2定USB mode都一樣

個keypad咁垃圾,好心直接出87key啦,冇個keypad都冇咁嬲

〒Logitech K120〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒〒

平野冇好,對吧?

怪、怪、怪

呢隻野,打九方的,無論點神速佢都食得曬

Keypad方面佢基本都食6key,同價位已經與眾不同

基本冇投訴

正常情況

打FPS暫無投訴

頂盡6key

整體係合格既,樓上兩隻我比Fail。

K120所有key都正常上落,以我所知某D平野例如狼珠咁,長形制例如Enter、0、Shift會禁左落去彈唔番上黎

手感偏硬,回彈感都強,長時間用會累過隻i-rock的,打落都幾嘈

但呢隻keyboard唔會有拖你後腳既情況,例如上面講到既 吞key、D制食死左唔彈上黎、兩三個制都同你搞沖突

ЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮ

以上想講既係,兩舊水樓下唔好貪平試Logitech(M$未試過)以外既產品

都係後悔既多,除非實測過掂既先好買

尤其係果D乜Q "for gaming" ...

打本既,去搵魔鬼sir買

打唔到本既,Logitech有保證,M$真係未試過,期待有M$最平價產品既評測

平價野無罪,但濫竽充數既垃圾需要抵制
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

同場加映

好好用既keyboard袋,厚料唔薄的

有意請洽講笑,呢D野有得賣的

其實... 一分錢一分貨, 你懂的, 根本吾需要去做 "試" 呢樣野, 自己喜歡就可以啦

其實... 一分錢一分貨, 你懂的, 根本吾需要去做 "試" 呢樣野, 自己喜歡就可以啦 ...
tommychoo 發表於 2013-6-1 11:45

錯了,樓上已經有貴野係差過平野

以我所知某D平野例如狼珠咁,長形制例如Enter、0、Shift會禁左落去彈唔番上黎

但係我用緊狼珠,完全無以上嘅情況。。。

Logitech = *** 手機姐
吾需要太認真

losiukit1 發表於 2013-6-1 11:54

咁我真係唔好運或者買到老翻...

losiukit1 發表於 2013-6-1 11:54

咁我真係唔好運或者買到老翻...

Logitech = *** 手機姐
吾需要太認真
tommychoo 發表於 2013-6-1 11:54

你咪又係M$打手,唔洗唔認wo

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... ra=&ordertype=1

而加係咪話人係打手,好有滿足感架?

廿幾歲人.....哈哈哈

邊個唔比你買野咁陰公呀

定係你想叫人買呀?

不如講聲大家同行,各有各做咪得羅

定係你段鐘計,唔嘈下驚收唔到工咋?