[鍵盤] Realforece HHKB 體驗計劃

因為打算入手type-s之故,發現原來有些鍵盤自己根本好少用同地方原來已經唔夠用;所以有個諗法,打算將一啲少用既鍵盤送比其他有興趣既師兄體驗同試玩。初步計劃係咁:

1我會攞一隻Realforece 101同一隻HHKBpro2白無刻出來;

2方方面面考慮後覺得唔收錢又會有問題,所以每隻會收$500但,款項會用作捐獻而且會用番付款人名義捐,福德歸返比錢嗰個而唔係我;

3接受左鍵盤既玩家要答應體驗夠之後同樣要以不多於$500賣返其他人繼續試玩,如此類推;但第二手開始錢就唔需要一定要再攞出來捐啦,可以當自己體驗完收返成本;

好啊, 我第一個讚好
試玩試玩:) hhkb 有興趣~

但想問下, 會唔會話有期限呢?
即係玩到咁上下, 一定要拎番出黎
如果有人真係咁衰玩到唔放番出黎咪....

CHING想問吓有無話可體驗多久?THX!~~~~~

好啊, 我第一個讚好
試玩試玩:) hhkb 有興趣~

但想問下, 會唔會話有期限呢?
即係玩到咁上下, 一定 ...
bbqaaq 發表於 2013-6-2 01:15

當然要set time frame啦, 但具體係一個月兩月定三個月我就無idea啦; 我諗大家玩開呢堆人都好自覺既, 香港人是有品的, 係咪

當然要set time frame啦, 但具體係一個月兩月定三個月我就無idea啦; 我諗大家玩開呢堆人都好自覺既, 香港 ...
pang0011 發表於 2013-6-2 01:24

哈哈, 呢區都好多有信用既巴打既(希望我都係啦)
anyway, 謝謝你咁好借出黎俾我地玩

回復 3# gkk

兩或最多三個月啦, 如果問我我就咁覺得, 因為唔用返一兩個月日日用根本就連上都未上手, 亦根本談唔上心得, 有小小浪費有一次體驗既經驗囉.  例如HHKB無刻, 如果我話比人知HHKB呢個format本身已經具足曬一切, 所以刻字根本就係多餘, 就算有字我根本都唔會去睇.... 但如果聽嗰個未試過上曬手咁用過HHKB佢無可能明我講乜, 或者直情以為我係亂講.

哈哈, 呢區都好多有信用既巴打既(希望我都係啦)
anyway, 謝謝你咁好借出黎俾我地玩 ...
bbqaaq 發表於 2013-6-2 01:27

唔係借啦, 送左出去我就唔會要返, 原因係...唔...

想要既太多, 需要既唔多. 呢個道理應該好多人都會同意. 我唔想keep太多玩具響身邊啦, 想自己唔須要太依靠呢啲玩具都唔會怕悶. 大既係咁啦,

但好難記住邊位ching享受緊幾時到期咁呢
而且係咪人人都咁自覺要拎返出黎比人試用呢 到時逆權侵佔個鍵盤好難控制喎
realforec 有2隻 所以101不用試了 我都想試下hhkb

但好難記住邊位ching享受緊幾時到期咁呢
而且係咪人人都咁自覺要拎返出黎比人試用呢 到時逆權侵佔個鍵盤好 ...
idevil 發表於 2013-6-2 02:38

所以要靠各位師兄自律!
我認為可以由PANG 師兄開投票POST 俾各位師兄 選出認為有信用既玩家試用...

反而我比較想知既係....
當各位師兄試用完呢2套KB之後...
呢2套野最終會點處置....

所以要靠各位師兄自律!
我認為可以由PANG 師兄開投票POST 俾各位師兄 選出認為有信用既玩家試用...

反 ...
siufaiping 發表於 2013-6-2 02:48

鬼佬GH試過, 佢地玩法係大家有興趣試玩既都講出個想試玩既原因然後選, 咁我地都可以試吓既, 有興趣既就講個點解想試玩既原因然後大家投票選一個最好既出來. 咁投票個post就可以做證, 一個或兩個月後嗰位師兄就要pass比第二個, 我可以負責睇住一夠鐘就出reminder囉.

最終去到無人再想接來再試既時候, 隻keyboard就歸最後嗰個holder囉.