[滑鼠] Logitech Mouse 推介 - 已買 m705

家下用緊 Magic Mouse (下稱 MM) 配 iMac / Mac Mini
番工又 MM, 放工又MM, 用到手都痛
想屋企轉用番普通無線 Mouse + trackpad

轉就一定轉 Logitech (飛輪)
但 m950 好似好食電, 我隻 MM 日日用一陣, 假假地都用到三個禮拜到一個月
如果轉 m950 , 就咁睇應該個零禮拜就要換電...

如果轉 m705 好似話對位好差...

in this case, 大家有咩mouse 可以推介小弟?
小弟今晚會買 logitech trackoad for mac + mouse

besides, 原因係可以 mico usb  充電, 同成套 logitech  靚仔d 歸一d (已用 Logitech k811 keyboard)

Thx in advance !

唔手痛就要用 trackball

我10 年前公司部機買了私伙 trackball 之後, 已沒有這問題了

之前用 logitech trackball, 現在用 kensington slim

家下用緊 Magic Mouse (下稱 MM) 配 iMac / Mac Mini
番工又 MM, 放工有MM, 用到手都痛
想屋企轉容番普通無 ...
wongja 發表於 2013-6-3 16:05

m705 對位差? 我用成年唔覺wor...
反而我覺得除左個size 細左少少其本上都己經係一隻95分既mouse

m705 對位差? 我用成年唔覺wor...
反而我覺得除左個size 細左少少其本上都己經係一隻95分既mouse ...
bbqaaq 發表於 2013-6-3 16:14

我爬文爬番黎架咋...  

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &highlight=m705

師兄用咩機?如果真係無問題, 咁我今晚入 m705...
因為唔打機, 唔會諗 G700s 了 (雖然知道佢終於 support mac os 興奮左一陣)

我爬文爬番黎架咋...  

師兄用咩機?如果真係無問題, 咁我今晚入 m705...
因為唔打機,  ...
wongja 發表於 2013-6-3 16:17

以前隻m705 主要係公司mac mini 用, 完全冇問題...
其實文書我覺得m705 真係冇得頂嫁啦, 雖然我最後都係因為唔太鐘意佢細隻左少少賣左...
不過老實講隻野都真係幾舒服

btw, 我介紹同事買左隻用, 佢windows 機都完全冇問題

以前隻m705 主要係公司mac mini 用, 完全冇問題...
其實文書我覺得m705 真係冇得頂嫁啦, 雖然我最後 ...
bbqaaq 發表於 2013-6-3 16:48

THX!
今晚入隻試下, 家下用野越黎越懶, 連換電都懶
二黎 magic mouse 真係用到好厭, 隻手好 "支力"

其實文書我覺得m705 真係冇得頂嫁啦, 雖然我最後 ...
bbqaaq 發表於 2013-6-3 16:48

師兄
我剛剛買左... 說實在... 有點飄飄下的感覺...

師兄
wongja 發表於 2013-6-3 19:43

有冇裝logitech 個driver?

師兄
wongja 發表於 2013-6-3 19:43

試下郁果陣盡量唔好轉到隻鼠,
sensor唔係正中要適應下

試下郁果陣盡量唔好轉到隻鼠,
sensor唔係正中要適應下
thatsok 發表於 2013-6-3 22:03

Set 快左一格,慢慢習慣中

有冇裝logitech 個driver?
bbqaaq 發表於 2013-6-3 21:46

有呀
貌似set 快一格好左dd