[鍵盤] HHKB pro2 & Realforce 101 experience program kick start now!

http://global.hkepc.com/forum/vi ... &extra=page%3D2

試用計劃係咁:
1我會攞一隻Realforece 101同一隻HHKBpro2白無刻出來比有興趣既朋友攞返屋企試用;

2首位試用者要比$500我(每隻keyboard計),但錢唔係我收,會用作捐獻而且會用番付款人名義捐,福德歸返比錢嗰個而唔係我;

3試用者要答應體驗夠之後(建議不多於一個月)同樣要以不多於$500賣返其他人繼續試玩,如此類推;但第二手開始錢就唔需要一定要再攞出來捐啦,可以當自己體驗完收返成本;直到無人接手為止隻keyboard就歸最後一位試用者所有;

4有興趣參加試用者只要回覆呢個post, 講出一個"想試用的理由"並講明想試邊隻keyboard就得, 6月16日後由其他師兄一人一票決定邊個理由最好選出首位試用者;但之後就由試用者自由決定用乜野方式選出下一位試用者,唔一定要好似今次咁選啦。

會唔會限制投票權或加篩選機制 (例如最少要2粒星或者最少有一個月前註冊, 無因惡意事件被扣分等)? 陰謀論少少講, 如果有人開分身去投票, 然後夾帶私逃, 咁就無仇報啦

會唔會限制投票權或加篩選機制 (例如最少要2粒星或者最少有一個月前註冊, 無因惡意事件被扣分等)?  ...
raisin 發表於 2013-6-6 12:55
咁又係喎,一於陣間加返上去。兩星或開account超過三個月可以投票,咁可唔可行?

咁又係喎,一於陣間加返上去。兩星或開account超過三個月可以投票,咁可唔可行? ...
pang0011 發表於 6-6-2013 13:20

應該OK掛 睇下其他師兄有無意見~

希望師兄個計劃成功啦

Wanna Try: HHKB
Reason: I wanna try HHKB mainly for two reasons. One is that I actually wanna buy a capacitives type keyboard long time ago, but due to the price, I gave up this idea. With this program, I may have chance to use it for a longer period of time. Second reason is that HHKB is having a special layout, which make me interested with it. Uptil now all mechanical keyboard I bought is 100%, so it's quite attractive for a non 100% keyboard for me.

見你用英文,我都用番英文先

Wanna Try: HHKB
Reason: I wanna try HHKB mainly for two reasons. One is that I actually wanna buy a  ...
bbqaaq 發表於 2013-6-6 13:48

I love it, the first write up (*_^)V

我剛剛寫左幾個sample, 同大家分享吓.

1.我在鬼老闆那裏試左一次電容鍵盤之後就覺得電容鍵盤其實唔夠MX軸keyboard好用, 但我未試清楚又唔識點樣好具體咁講到出來佢有幾唔好用, 所以今次想試清楚然後話比你地班電容fans聽其實你地係錯既.  點樣, 夠膽比我試嗎?

2.我有信心可以一個月之內練到用無刻HHKB一分鐘打120字, 可以給我這一個月時間嗎?

3.我看過很多有關法華經的書但從沒試過真真正正從頭到未讀過一次經文, 我發願: 我要用HHKB在一個月內打出一部法華經, 可以成全我嗎?

呢幾個比較低能小小, 應該會有啲抵死啲既,…

我又黎~ HHKB

我有隻RF87U靜音, 好想仔細比較一下HHKB同RF既分別 (可另加紅軸, 青軸 及 茶軸), 收到一個月後會從外殼, 鍵帽, 打字手感, 聲音, 以及整體感覺 五大方向 寫出一篇千字文, 且圖文並茂

回復 8# raisin

支持師兄寫review,

Type-s 終於到了, 影張相留個回憶, 上面的一隻白無刻很快會有新主人.  type-s鍵入手感整體來講係比較輕同靜, 靜這個就當然既啦, type-s係low noise version麻.

我另外重可能會有一隻全新白色有刻HHKB會放, 應該唔會賣好貴, 有興趣的師兄可以留意二手區.