[鍵盤] K70 PBT KEYCAP 一問

有無CHING知道K70 邊到有PBT KEYCAP買?
我想要全黑, KBTALKING 有得買, 不過已經過左時間

有無CHING知道K70 邊到有PBT KEYCAP買?
我想要全黑, KBTALKING 有得買, 不過已經過左時間 ...
RIX0326 發表於 15-10-2014 02:25

好難買到keycap有o岩K70用既Ctrl/Alt/其他底排keycap...

好難買到keycap有o岩K70用既Ctrl/Alt/其他底排keycap...
raisin 發表於 2014-10-15 09:43

因工作關係, 底排keycap唔太常用, 最想係英文+numpad轉keycap,
有無咩推介

哈囉,Corsair既Keycap係最難配既keyboard之一。由於底排(Control o個排野)係非典型size,所以你要特別搵Classic size黎配Ctrl Alt (1.5x),Winkey同Menu就普通Row 1 (R1)既單鍵,Space bar (6.5x超rare)就either taobao頹野(ABS)或者3D Print出黎。

但除此以外的話,基本上乜鬼cherry keycap都ok,你上taobao大把,但記得要買有ergonomics o個d,唔係的話手位唔對。

哈囉,Corsair既Keycap係最難配既keyboard之一。由於底排(Control o個排野)係非典型size,所以你要特別搵Cl ...
AlfredWong 發表於 16-10-2014 14:59

其實所有(好似係) i-One代工既keyboard都係咁

其實所有(好似係) i-One代工既keyboard都係咁
raisin 發表於 2014-10-16 15:08

原來如此。宜家都唔少牌子都攪ODM,但個Product ID同QC要求,就會造到同一間代工廠,做出好唔同既產品。Corsair既Keyboard真係做得好好。

其實我鐘意Corsair既layout多過一般ANSI layout功能鍵既1.25x size,自己好鬼少用Winkey,1x已經好夠,Spacebar長少少反而有用,Ctrl 同 Alt 都係。

訂DSA高度既
前提你要接受到套cap同K70差唔多錢

已經係taobao搵到 PBT 側刻, thanks 咁多位

回覆 8# RIX0326

可pm睇睇嗎?我都好有興趣

thx

已經係taobao搵到 PBT 側刻, thanks 咁多位
RIX0326 發表於 2014-10-20 02:04

PM please + 1