[鍵盤] number keycap

如果買一set 104 keycap
可不可以 將字數 右邊 keycap 放在 左邊一行用

是不是唔同行的keycap, 是不同size?

是不是唔同行的keycap, 是不同size ...
TWONG 發表於 2014-11-1 17:11

唔係好清楚你講乜

TWONG 發表於 2014-11-1 17:11

Numpad key唔可以直接轉落左面用,除非non-ergonomic(好少有)
一般黎講,唔同row的keycap係唔同外型的

TWONG 發表於 1-11-2014 17:11

用係無問題都可安到 不過會高低不平者 但唔係好明點解要放係左邊用呢
104KEYCAP都已經有左邊的數字鍵帽 係唔係唔見左幾粒 想放右邊的過左邊用

謝謝大家
我想如果有兩個 tenkeyless 鍵盤
買一組104keycaps, 多了右邊
分給另一個用
計起, 每一粒都唔平, 唔想浪費

謝謝大家
我想如果有兩個 tenkeyless 鍵盤
買一組104keycaps, 多了右邊
分給另一個用
計起, 每一粒都唔平, ...
TWONG 發表於 2-11-2014 19:18

師兄想換落邊個位度?

TWONG 發表於 3-11-2014 21:22

123, 456, 789, 0 會有唔同高度...