[鍵盤] 【討論】我的理想GH60 layout

poker 2 使用後很不滿,所以設計了以下的layout。
由於本人不常用右邊的ctrl, alt等鍵,所以去掉以換取方向鍵。
唔知以下邊個好D呢?
A)

B)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

無話邊個好D,
o岩自己用先最實際
我左邊WINKEY 改左做FN
單手可以禁到上下左右+F1-12 就滿足了

無話邊個好D,
o岩自己用先最實際
我左邊WINKEY 改左做FN
單手可以禁到上下左右+F1-12 就滿足了 ...
siufaiping 發表於 2015-2-26 00:20

手有D長

-----------------------------
    B
    大退王道

我見淘寶有幾間賣pcb,例如AMJ60 Pro2.0,Satan版等,而軸又有分3腳,5腳。聽講5腳不用加鋼板,我這個layout應該用5腳? 那麼PCB到底要選哪一個?

我見淘寶有幾間賣pcb,例如AMJ60 Pro2.0,Satan版等,而軸又有分3腳,5腳。聽講5腳不用加鋼板,我這個layou ...
proxhotdog 發表於 2015-2-26 23:25

唔關LAYOUT事
   3腳係有鋼板/定位板而放棄另外兩隻腳
   5腳係冇定位先要買

塊鋼板都唔平
    冇咩錢可以買5腳軸
   或者三腳軸加亞加力定位板會再平D

之於咩板
就睇你要咩功能
    某小部分會有底盤LED燈
    有D會方便刷固件
    只為方便改layout既話我會建議你買失菲出個隻
   係最平

我見淘寶有幾間賣pcb,例如AMJ60 Pro2.0,Satan版等,而軸又有分3腳,5腳。聽講5腳不用加鋼板,我這個layou ...
proxhotdog 發表於 2015-2-26 23:25

有塊 face u pcb, 要唔要?

有塊 face u pcb, 要唔要?
tinlong117 發表於 27-2-2015 05:00 AM

faceu 正嘢嚟

B)
D 細backspace 真係用到講粗口

faceu 正嘢嚟
fatchoi 發表於 2015-2-27 08:54

死左三塊
    我指失菲復刻版

死左三塊
    我指失菲復刻版
fatcat2600 發表於 27-2-2015 10:32 PM

我嗰塊係韓國版
你瓜咗啲複製版嚟嘅啫