[滑鼠] 求滑鼠推介

各位師兄, 請問邊隻mouse放在公司用較適合?想揾隻有人體工學(會啱手形d嗎?)
依家用緊隻mouse太細唔啱手形..要拱起隻手去就返隻mouse
Logitech MX master睇落唔錯, 但睇返呢隻滑鼠只有一年保養, 有部分師兄因為一年保養而唔選擇呢隻...
各位師兄有好既推介嗎?謝謝

你用緊咩?

可以考慮m705
我用開m705, 岩岩轉MX master, 隻m705 都拎左番office 用

M705 3年保, 3百幾, 又有unifying
不過之前有師兄話有飄問題, 但我自己就唔覺

我係公司都用m705 , 用左兩年幾都吾洗換電

回覆 2# prowede

我係公司只係用緊廠機送既mouse
mouse太細隻, 隻手大用到好唔舒服
M705大唔大隻?

回覆 3# BANDGUY

兩年唔駛換電咁厲害
啱啱上網睇, 見隻M705有點細隻, 不過都要睇到實物先知

回覆  prowede

我係公司只係用緊廠機送既mouse
mouse太細隻, 隻手大用到好唔舒服
M705大唔 ...
carmenlai1219 發表於 2015-4-10 19:57

m705 同一般mouse (例如 M545) 比算大
但同MX Master 比就唔算大
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆  BANDGUY

兩年唔駛換電咁厲害
啱啱上網睇, 見隻M705有點細隻, 不過都要睇到實物先知 ...
carmenlai1219 發表於 2015-4-10 22:50

可以去黃金試下實物

我依家覺得隻mx master 岩岩好

大隻的仲有個選擇, 就係M950t, 不過真係好食電

回覆 6# prowede

咁樣對比下, MX master好巨形呀

回覆 7# prowede

黃金有m705同mx master試嗎?
M950t太食電就唔諗了...

回覆  prowede

咁樣對比下, MX master好巨形呀
carmenlai1219 發表於 2015-4-10 23:48

係, 一搾落去fit 晒 (我隻手已經唔係特別大)

買m705 前都一直想搵隻大, trackball又用唔慣
m$ 得隻Sculpt, 但手位麻麻地, 撞岩m705 又有平先買m705
但一見mx master 就覺得好岩心水(得1年保就真係有d....) 不過有埋bluetooth smart真係好方便