[開箱] MX 大師開箱

舊果隻MX Rev比我改到面目全非(換電,換Micro Switch,拉皮),終於捱到新野出

買之前可以試手形

Mouse,接收,MicroUSB,(冇用既)說明書

新舊對比

左邊泥講,指甲位冇軟膠同埋個細碌方向唔同左,唔洗再磨到D膠入曬
膠一樣係軟膠,但係比MX Rev同一個位硬,希望佢唔會溶.
手指公壓落去仲有粒制,位置請睇軟件既示意圖. 可以Windows key+方向制咁拍個windows去一邊/full screen

右邊比MX Rev直, 材料同左邊種軟膠一樣,都係希望唔會好似MX Rev咁溶曬

Program冇以前咁多頁,但係應該係到既都係到

而堆係中間(滾輪落小小果粒)制既可以簡既function.

搜尋會變左Windows 7內置既search,等陣再睇睇可唔可以改番左以前咁用google search

細碌一樣用大量功能簡

Smartshift!!等左咁耐既功能. 而一代轉mode既聲比用左N年既MX Rev仲要大
用法一樣,轉mode反應快

差電終於用microUSB,唔洗再係咁就位咁插個差電座, 電量暫時未知, 不過可以差住電用,唔理佢
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

姐係新果隻好查d?

姐係新果隻好查d?
kawa_bank 發表於 2015-4-13 01:29

我覺得舊果隻好揸D wor

我覺得舊果隻好揸D wor
eh 發表於 2015-4-13 19:28

rev 個patpat 位低d, 但姆指個位master 長d 好搾d
整體我覺得master 好d

回覆 3# eh

手感好重要

回覆  eh

手感好重要
kawa_bank 發表於 2015-4-13 19:55

所以要親身試下

請問 smart shift 有咩用?

請問 smart shift 有咩用?
CMZ 發表於 2015-4-13 23:25

自動速度偵測, 然後纂做分段式或;者無段捲動

果屁屁好似好大個

所以要親身試下
garnett_v 發表於 2015-4-13 19:57

個人喜好,可能你有另一感覺