依家買Logitech m705 會唔會好out ?

依家買Logitech m705 會唔會好out ?

短期內會唔會有新款 ?

m705 係好嘢來,不過一定要買行貨

rapoo 有個 model 抄佢,都抄得唔錯

m705 係好嘢來,不過一定要買行貨

rapoo 有個 model 抄佢,都抄得唔錯
遊客 發表於 2015-8-8 23:29

算罷啦rapoo, blacklist左打死唔用
當日我就係on居居買左隻rapoo 都成百幾蚊, 之後用左1分鐘就覺得難用到嘔
去番鋪頭問可唔可以換貨, 結果補錢換隻m705用

705文書用真係正, 除非你隻手係d 超大/習慣大mouse/習慣gaming mouse 既dpi啦
如果唔係呢隻你買完唔會後悔 (我係因為2+3 原因買左一年賣左)

我諗我應該夠資格講下M705感受

1. 個飛輪堅正,但因為而家cut cost 轉做膠飛輪
(如果無裝software, 飛輪sensor會有上下震動)

2. 粒微動比我用到變double click,
攞去"好年" 換就好快一換一

3. 電力真係好屈機.....2年先換一次電

4. function key 自定功能, 用熟左真係用上癮唔會轉會

但今年Logitech 出左mx master 同 mx anywhere 2
驚轉頭出新野取代 m705

算罷啦rapoo, blacklist左打死唔用
當日我就係on居居買左隻rapoo 都成百幾蚊, 之後用左1分鐘就覺得 ...
bbqaaq 發表於 2015-8-9 00:01

m705 同 rapoo 7100p 都有

覺得 7100p 真係幾好,平時只插一粒電,都好鬼耐先要換電,當然佢冇飛輪玩啦

但今年Logitech 出左mx master 同 mx anywhere 2
驚轉頭出新野取代 m705
墨塵音 發表於 2015-8-9 00:24

出新嘢又點? 新出嗰隻又唔代表好過舊
mouse 呢啲嘢最緊要啱手型

我都只係買左M705幾個月, 其實冇話遲唔遲, MOUSE好睇你就唔就手
我係出左去鋪頭試過晒Logitech咁多隻MOUSE款, 覺得呢隻自己揸得最舒服先買

題外話, 其實個飛輪有咩特別? 我見其他師兄成日提

我都只係買左M705幾個月, 其實冇話遲唔遲, MOUSE好睇你就唔就手
我係出左去鋪頭試過晒Logitech咁多隻MOUSE ...
karsocrates 發表於 2015-8-9 01:47

飛輪俾你一 SCROLL SCOR 到尾~~

其實有無mouse係m705/ vx revolution設計
dpi又高d?