[鍵盤] [紅軸87鍵機械鍵盤] Corsair Vengeance K65 定 Ozone Strike Battle?

最終買左ozone battle strike

其實K65手感同用料感覺上實淨DDDD, 不過battle strike打起上黎爽好多

----------------------------------

請問兩者用料邊個好D?

同埋最大分別係K65係USB分離線, Strike Battle係一體式, 我爬文好似話USB分離線易壞D?

Corsair Vengeance K65

Ozone Strike Battle

DUCKY One 機械軸鍵盤 黑框 普通版
Budget 岩岩好 , 有港版配倉頡碼 .

回覆 2# RDiver
Thank you, 但好似唔見有港版, 但見過有鍵帽

不過我發覺放鍵盤個位比較細, 宜家大部分都唔岩, 要買短版, 36.5cm或以下

點解我開頭唔覺細, 因為我用緊個鍵盤方向鍵上面係變左直條, 俾左空間右邊num
攪到我以為有num應該係長, 之後度返尺先知

圖...用緊呢隻, 其實仲打到, 都仲幾好用, 有諗過唔換, 第1部廠機用到宜家, 十幾年...只係wasd d制有少少搖, 其他野無病無痛, 不過始終無防鬼鍵, 打機差少少

回覆 2# RDiver

ducky one 好似唔係87 key黎

USB分離線易壞D <- 我自己隻cm 80%(之前團購個隻) 都係分離式過埋保都無事,其實唔係成日大力拉扯應該好難壞....

兩隻都係made in china,
買ozone, 平衡桿好打d

我岩岩買左隻ducky one
不過我係買茶軸版
算唔錯

87鍵 87鍵 87鍵

樓主搵87鍵呀

接近既仲有
Logitech G310
CM 都有出87 /80%

回覆  RDiver

ducky one 好似唔係87 key黎
michaelyiu10 發表於 2015-9-14 22:44

唔係唔係, 我個POST之前係問茶軸/紅軸, 所以佢咁答我, 之後度尺先知87鍵先放到

點解DUCKY 唔出返Zero DK2087?

想要DUCKY防塵蓋.....

其實用毛巾有冇用? 會唔會仲衰?