[鍵盤] 跪求各位指點,想買鍵盤

小弟想買個青軸鍵盤 ,最好有背光
預算1千左右
請問各位有無心水推介?

小弟想買個青軸鍵盤 ,最好有背光
預算1千左右
請問各位有無心水推介? ...
thomas2118 發表於 2015-9-23 00:14

要80%定100%?   
100% 既話有1k budget 背光都係買k70啦, rgb 就好似要1k3定4, 一來原廠軸二來手感算好
另一選擇就leopold 900r, 二色帽用料都好
80% 就max blackbird啦, 唔知仲有冇貨

K70
Rgb我買嗰陣要1600痴    線...

我都同樣煩腦  Strafe RGB vs Razer Blackwidow RGB

海賊牌 RGB 燒燈問題其實仲會唔會有 ,Strafe RGB 等代中

回覆 3# Jeffrey_2000711

我向佢一早 個陣入左隻都唔洗咁貴

回覆 4# erierieriko

RGB個個燈腳同普通K70 唔同 好少會燒燈 你見EPC呢到多數都係K70燒 K70RGB 燒燈好似冇咩
    同埋睇下你想係咩手感 青 定係紅/茶  要青個手感同聲就razer  紅/茶就可以corsair

Ducky shine4 減左價好抵買 重要係made in taiwan

要80%定100%?   
100% 既話有1k budget 背光都係買k70啦, rgb 就好似要1k3定4, 一來原廠軸二來手感算好
...
bbqaaq 發表於 2015-9-23 01:34

K70 同 Max blackbird 駛唔駛上網訂?
假如腦場有實物展示的話, 想去試試再決定買邊款

K70 同 Max blackbird 駛唔駛上網訂?
假如腦場有實物展示的話, 想去試試再決定買邊款 ...
thomas2118 發表於 2015-9-23 22:12

K70 腦場應該大把
max 唔知魔鬼/linke果邊仲有冇貨, 但呢隻真係好野黎
blackbird 80%, 但用料造工真係頂級

K70 腦場應該大把
max 唔知魔鬼/linke果邊仲有冇貨, 但呢隻真係好野黎
blackbird 80%, 但用料造工真 ...
bbqaaq 發表於 2015-9-23 22:28

咁我依兩日去腦場試試先, 唔該曬