[開箱] 己中據毒之SS promotion

SS 呢個promotion 真係太邪惡, 小弟見到之後立場試玩左一陣之後,真係忍唔到手. 今次比錢係比得心服口服, 所以先上黎毒下各位師兄
呢個價錢真係冇得輸既,同場有其他品牌都做緊野,不過由品牌再加埋產品等" 一男子" 因素下,小弟都係撰左ss , 899= 機械keyboard + rival 100 真係抵到冇朋友

跟著黎多兩張close up ~~~~

少少的用後感~~ 雖然好多師兄dislike 凱華軸, 不過小弟認為就各有有玩, 五星粒餐廳係好食, 不過大排檔都唔差既, 用左一段時間後, ok 啦.
Mouse 就同sensei 個系列唔到, 係rival 既縮細版,如果鐘意rival 而覺得rival 太大隻, rival 100 就係你杯茶。
總括黎講, 成個套餐係抵既, keyboard 同mouse 用落都唔差, 至於凱華軸係咪真係咁差呢?暫時又唔好覺喎 ……..
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

nth to see wor ching =,=

依家應該見番D 圖

kailh switch 打落去同cherry手感差少少咁多 又真係未至於去到最差
但SS呢隻同razer bw chroma 比 SS呢隻手感真係差 大家同樣都係用kailh switch 但係大鍵位冇razer 打落去咁爽

SS 呢個promotion 真係太邪惡, 小弟見到之後立場試玩左一陣之後,真係忍唔到手. 今次比錢係比得心服口服,  ...
nog 發表於 2015-12-15 23:58

Rival個設計唔係以前個圓邊設計
前邊變左方形設計,好似國產滑鼠...
我係睇樣先再睇規格的
希望樓主用得開心

我個人咁既價位出隻無數字盤再入隻sensei仲好
我以前就係選擇左比多DD入左sensei再加kbt race,呢家應該1000蚊都入到全套?

好耐無買鍵盤同滑鼠,正係知sensei跌左好多,差唔多五百蚊隻

利申:我到呢家正係知cherry軸,同正係用過cherry軸,國產軸都係最近睇返呢區既師兄先知
KBT race1黑軸、青軸,ducky shine 2黑軸,Filco87黑軸 用家

呢家已經發展到有國產軸,race 2,shine5,第時真係要換鍵盤都唔知仲跟唔跟得上......以前隻隻軸都一樣,邊有分咩國產軸......我堆鍵盤應該仲有排掛:titter:

不過最近見到隻打字機無線鍵盤超想入,本來無線加個打字機設計已經出曬水,但係話又用國產軸,搞到有少少無信心

回覆 5# a39g99

多謝各位師兄捧場. 呢隻rival 100 問題唔係太大, 個外型可能係小弟影得唔好, 用落ok 的

其實身邊都有D 師兄教路, 一半一半接受kailh軸, 至由大同細enter既問題, 都係個句啦, 各有各好
小弟亦唔係d 咩專業級用家, 自問依家用得幾開心, 都係個句啦
"各有有玩, 五星粒餐廳係好食, 不過大排檔都唔差既" , 豐儉由人

SS 呢個promotion 真係太邪惡, 小弟見到之後立場試玩左一陣之後,真係忍唔到手. 今次比錢係比得心服口服,  ...
nog 發表於 2015-12-15 23:58

其實logitech g710+ 用正廠cherry mx brown 都係$6xx ja ma,再吾系corsair k70 $10xx (全鋁,造工一流), corsair strafe $9xx (玩燈一流) 吾明點解要買大陸野

回覆 4# michaelyiu10

有次同魔鬼sir傾開計 佢話我知原來razer同kailh係簽左約 所有最好既kailh軸都會比哂razer先 咁你明了吧

回覆 7# benny8888

我覺得其實ss都係用自己既殺手鐧試緊野 就好似當年razer咁 同埋你有幾何見到ss 用frost color 做 lighting,用左既v2 到宜家出面仲賣緊貴價 ,好明顯就係想吸人買.出到黎899KEYBOARD你地覺得貴 冇人買 話大陸軸 立刻MARKETING就899送埋MOUSE. D人見到 "嘩,機械軸加埋MOUSE 仲要SS 好正WO" ,所以咪買LO

回覆  benny8888

我覺得其實ss都係用自己既殺手鐧試緊野 就好似當年razer咁 同埋你有幾何見到ss 用frost  ...
figo813 發表於 2015-12-17 12:41

吾系好明大陸軸意義係咩...... 平咩我又吾覺 差一百幾十點解吾買cherry, 你話大陸軸三四百就話有得諗la