[其他] 滑鼠左右制有冇得換?

我有隻M95,用左都好似3,4年 ,近期粒左制開始要大力啲先有反應
想問下有冇得換? 質素係咪同M95果粒一樣?定係會CHEAP啲?
換貴唔貴? 邊到有得換呢?
M95又唔出RGB得隻M65太少制,新果隻又要有D黃色,同K95RGB唔多夾,又唔係咪鋼底

我換過用了4年的MOUSE左鍵微動
而家這個新RMB1.8山寨OMRON CHINA的D2FC-F-7N(10M)用左半年仍非常良好
都唔使一定用返同型號的山寨OMRON CHINA
提議:也可買华诺HUANO微动、KAILH微动、台灣制(Zipper)

DIY維修Logitech Laser Mouse V450左鍵
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2211750

簡單d, 係系統設定調轉左右
反正右鍵唔常用

我換過用了4年的MOUSE左鍵微動
而家這個新RMB1.8山寨OMRON CHINA的D2FC-F-7N(10M)用左半年仍非常良好
都唔 ...
askalu 發表於 18-3-2016 02:43

日本製Omron或德製Cherry微動其實都唔係貴好多... 做乜要搵呢D大陸嘢呢? 除非你話佢地有乜特別好

話說Linke可以俾錢換微動, 印象中收百零蚊... 不過都一兩年前了

日本製Omron或德製Cherry微動其實都唔係貴好多... 做乜要搵呢D大陸嘢呢? 除非你話佢地有乜特別好
話說Linke可以俾錢換微動, 印象中收百零蚊... 不過都一兩年前了
raisin 發表於 2016-3-18 10:39

呵呵~~~~其實微動這家野真係豐儉由人、平有平換、貴有貴換

平有平換的國產山寨微動(OMRON CHINA、华诺HUANO微动、KAILH微动、台灣制Zipper)~~~
貴有貴換日本製Omron或德製Cherry微動~~~

P.S.
至於品質這家野、個人感覺都係差不多、按下去的感覺反彈力亦也不會差好多
除非你係HEAVY USER要有保證1千萬次按、咁有可能一定要日本野、如果唔係好似我咁國產山寨微動、RMB$1.8的更換已開心使用中過半年、照睇DIY後的LOGITECH V450可以最少有2年貨仔~~~

呵呵~~~~其實微動這家野真係豐儉由人、平有平換、貴有貴換

平有平換的國產山寨微動(OMRON CHINA、华诺HU ...
askalu 發表於 2016-3-20 03:30

同意~

我隻RAZER 已換微動7,8隻,用左幾年,都係大陸OMRON, 來自 "L" 舖的。
最後一隻都用埋,黎緊都係上 "屠寶" 買,平十倍!

回覆 6# maxyeung

請問吐泡最少要買幾粒!?

回覆  maxyeung
請問吐泡最少要買幾粒!?
big_nature 發表於 2016-3-20 16:51

大陸OMRON 人仔1.8最少買5粒=>人仔9元
最貴係運費人仔8元(等如5粒微動價)

其他土泡微動其實都差不多價1.5-2.5而已

回覆 8# askalu

國內地址,
是否包運費!?
是否有日本貨出售!?

回覆 9# big_nature

包唔包運費, 係咪日本貨, 都係自己搵ge姐~
據我經驗, 除非有其他野搭單, 如果唔係都幾難包運費了~