[鍵盤] 想買這薄款RAPOO 9300P好唔好用?

在黃金見過好薄的RAPOO 9300P KEYBOARD+MOUSE
外型十分靚、淘寶人仔219
請問一下大家有否用過RAPOO野?
RAPOO野好唔好用呢? 有冇LAG架?
跟LOGITECH差幾多?

利申:
自己一向用緊LOGITECH MK250都5/6年貨仔神神地要更換新~~~
未決定是否繼續買咩牌子KEYBOARD
MOUSE仍會用回LOGITECH的M705(仍在服役中未壞~~~~)

想買如下的這薄款RAPOO 9300P

用咗幾年,好用慳地方。我無用佢滑鼠。

via HKEPC Reader for Android

用咗幾年,好用慳地方。我無用佢滑鼠。

via HKEPC Reader for Android
euro 發表於 2016-3-18 03:09

咁都想得過、RAPOO的KB有冇LACK問題?
以前用過些國產雜牌試過出現LACK問題

咁都想得過、RAPOO的KB有冇LACK問題?
以前用過些國產雜牌試過出現LACK問題
askalu 發表於 2016-3-19 00:12

我係office用, 有lag一早掉咗.

我係office用, 有lag一早掉咗.
euro 發表於 2016-3-19 09:23

非常感受老兄的資料
已決定這週路過黃金或上淘寶買這薄款RAPOO 9300P來試試

我先前用過好伏wo,鍵盤有時冇反應,其中一個制要比平時大力dd先按到,用幾日已放埋左

rapoo 唔得... 都係買 logitech/elecom

我先前用過好伏wo,鍵盤有時冇反應,其中一個制要比平時大力dd先按到,用幾日已放埋左 ...
gn1952350 發表於 2016-3-26 21:32

呵呵~~~gn1952350師兄回答得太遲、前天收工已在買左

昨天開始用到而家~~~~感覺仍良好、未有LACK或鍵盤有時冇反應的現象
直到今天兩天的測試似第一位euro師兄回答的一樣OFFICE用非常良好~~~

RAPOO 國貨既apple

呵呵~~~gn1952350師兄回答得太遲、前天收工已在買左

昨天開始用到而家~~~~感覺仍良好、未有LACK或鍵盤有 ...
askalu 發表於 2016-3-27 01:38

唔一定唔好 , 良率低DD姐 , 撞手神