[鍵盤] k70 rgb 關機斷電開機後不能使用

我夜晚關機後,都是把電源關曬
第二天再接電源開機時候,鍵盤就完全沒反應,燈都唔著
每次都要重新插過先再用得返,轉BIOS都唔得
試過 USB2.0 x2和USB 3.0 x1/x2都唔得
鍵盤固件版本系最新,CUE都系最新的1.15.36
應該點解決?定直接送去代理商check check好?

CHING, 睇下呢個幫唔幫倒你先
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D2

SORRY 睇錯... 你個CASE 係關機...

CHING, 睇下呢個幫唔幫倒你先

SORRY 睇錯... 你個CASE 係關機...
kaevin 發表於 2016-3-18 11:36

就咁用住,即使restart都好,都可以著得返
就系唔知點解關機斷電再開返就detect唔到

有冇係第二部機度試過

有冇係第二部機度試過
Tong05 發表於 2016-3-18 13:46

啱啱系第二部機試,又冇事,完全唔知發生咩事
睇返底板BIOS又冇麼野OFF或DISABLE咗

用第二部機就無問題 ..... 即係K 70 無問題啦 !
用咩Windows XP / 7 / 8.1 / 10 ?
可能 Windows  唔夾 ~ ...
racing 發表於 2016-3-18 20:04

win7家用進階版
之前用k70都冇呢個問題..

我果隻K70 RGB都有個問題就係
重開左機之後,個keyboard冇燈但打到字,要啪後面果粒制先著返燈

我果隻K70 RGB都有個問題就係
重開左機之後,個keyboard冇燈但打到字,要啪後面果粒制先著返燈 ...
arwah1234 發表於 2016-3-18 23:41

我系關機開機就變到過唔到電咁,要插過先用得返
拍粒制都唔得
用住重開機都冇事

終於揾到問題所在,原來系Enable ErP之後就boot唔起鍵盤,要Disable返