[開箱] 簡單開箱 Unicomp Ultra Classic Mechanical Keyboard

跟30幾年前IBM KEYBOARD差唔多
手感+聲音都有9成相近
老實講,做工有D粗

唔係7彩顏色軸, 無走馬燈
潮人唔啱用
老餅懷舊鍵盤

齋睇縮圖都睇到d鍵帽歪歪斜斜
諗翻起以前夜晚9點幾玩DOS鋤大D都俾人話嘈到爆
重要經歷286 386 486 到Pentium後ATX板+轉ps/2轉頭太重成日壞ps/2頭
最後轉投薄膜鍵盤既懷抱

齋睇縮圖都睇到d鍵帽歪歪斜斜
諗翻起以前夜晚9點幾玩DOS鋤大D都俾人話嘈到爆
重要經歷286 386 486 到P ...
Rubi 發表於 2016-3-23 04:42

咁大聲嘅keyboard 點都唔會係屋企用

同埋係公司嘅時間多過係屋企, 如果放係屋企盞徙

via HKEPC Ionic Reader v1.2.9 - Android

師兄係官網訂購? 幾錢啊請問

呢隻真係男人既浪漫
個feel好正 最衰unicomp唔出返space saver

師兄係官網訂購? 幾錢啊請問
NetSoul 發表於 2016-3-23 10:19

Massdrop 團購
連運費 無左隻金牛

via HKEPC Ionic Reader v1.2.9 - Android

Massdrop 團購
連運費 無左隻金牛  

via HKEPC Ionic Reader v1.2.9 - Android ...
momojaijai 發表於 2016-3-23 12:19

reasonable price

:O 依隻望左好耐.
不過個keycap 個邊.   原來.....真係你所講有D 粗.

因為我自己都由filco. ---> 轉返 ibm M clicky (洗返晒D keycap/and clean all KB)
pig leg 啪啦。 真係用家先會知果種" 爽"。 同埋
唔會打錯字

:O 依隻望左好耐.
不過個keycap 個邊.   原來.....真係你所講有D 粗.

因為我自己都由filco. ---> 轉返 i ...
nicehugoboss 發表於 2016-3-24 10:08

真係好爽
係7彩軸俾唔到嘅手感